Néző ütött játékost, játékos ütött nézőt Sorkifaludon (frissítve)

Sorkifalud - Tömegverekedés miatt a 65. percben félbeszakadt a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Déli-csoportjában rendezett Sorkifalud-Gyanógeregye-Sorokpolány összecsapás. A Fegyelmi Bizottság döntött: mindkét csapattól egy-egy pontot levont.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szomszédvári rangadót rendeztek vasárnap délután Sorkifaludon, a közeli Sorokpolány csapata látogatott a faluba. A mérkőzés egészen a 65. percig normális mederben folyt, az ötödik helyen álló hazaiak ekkor már 2:0-ra vezettek a 11. helyen tanyázó vendégek ellen. Ekkor viszont egyik pillanatról a másikra elszabadultak az indulatok. 

A találkozó játékvezetője, Böndicz Csaba, a következőket írta a jegyzőkönyvbe: "A mérkőzés a 65. percben félbeszakadt, mert tömegverekedés alakult ki a pályán. A vendégek 6-os számú játékosának (Sali Zsolt) felmutattam egy sárga lapot, amely után reklamálni kezdett. Azt mondta: "Te f..., állíts ki nyugodtan". Ezek után felmutattam neki a piros lapot, de meg akart ütni, úgy fogták le. Azután a hazai csapat 9-es számú játékosa (Szücs Richárd), azt mondta a vendégcsapat 3-es számú játékosának (Pásti Zoltán), hogy "Anyád". Ő megkérdezte tőle, hogy "Mi van?", ezután a 9-es ököllel pofon ütötte. Majd kitört a tömegverekedés a pályán. ezután félbeszakítottam a meccset. A játékvezetői öltözőbe bejött a vendégek 15-ös számú játékosa (Giczi Gábor) és jelentette, hogy megütötték, fel volt szakadva a jobb szeme alatt a bőr".

A pályán egyébként nem csak a játékosok ütötték egymást, hanem a játéktérre  betóduló szurkolók is. Böndicz Csaba megkeresésünkre nem tudta megmondani, hogy nagyjából hány ember verekedett össze, hiszen miután kiállította a két játékost - Salit és Szücsöt - lefújta a meccset, és rögtön beviharzott az öltözőbe. Információink szerint körülbelül egy tucat ember - játékos és szurkoló - mintegy öt-hat percen keresztül ütötte egymást, mire nagy nehezen lecsillapodtak a kedélyek. Szerencsére senkit sem kellett kórházba szállítani, a mentőknek és a rendőrségnek sem akadt dolga. A leütött vendégjátékos - aki egyben a sorokpolányiak játékos-edzője - elmondta, hogy belül kicsit ugyan felperedt a szája, vérzett is, de komoly baja nem esett. Érdekes, hogy az ütést bevivő sorkifaludi labdarúgó, Szücs Richárd minimum egy fejjel alacsonyabb és jópár kilóval kevesebb "áldozatánál".

A Fegyelmi Bizottság tegnap délutáni ülésén a sorkifaludi Szücs Richárdot és a sorokpolányi Sali Zsoltot egyaránt 10-10 bajnoki meccsre tiltotta el. A mérkőzést 0:0-s eredménnnyel hagyták jóvá, és mindkét csapattól egy-egy büntetőpontot levontak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!