A Shalom című dal is felhangzik Macdonald új filmjében

Szombathely - Mától játssza az Agora-Savaria mozi Kevin Macdonald új filmjét - A dolgok állása -, amelyben egy korai Anima Sound System-dal is felhangzik. Shalom!

Vas Népe

A magyar felmenőkkel is rendelkező filmes sok kelet-európai zenét hallgatott otthon, így ismerte - és kedvelte meg végérvényesen - az Animát.

Legújabb filmjében, a State of Play-ben (A dolgok állása) Gil Scott Heron és Ben Harper mellett - az előzmények után mondhatni nem annyira meglepő módon - az Anima egy dala is szerepel.

És mégis: Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy filmhez, amelyben olyan színészek játsszák a főszerepet, mint Ben Affleck, Russell Crowe és Jeff Daniels - magyar dalt választanak. Most ez történt! A filmben az Anima Sound System Shalom című száma hallható betétdalként. A zenekar legelső nagylemezének címadó dala egy kicsit megremixelt formában került be a filmbe , mondta el érdeklődésünkre a dal egyik szerzője, Prieger Szabolcs. Nagy megtiszteltetés ez, és arra is bizonyíték egyben, hogy az ilyen sikerekhez - vagyis egy jó dal mellé - szinte elengedhetetlen egy olyan, nemzetközi háttérrel rendelkező zeneműkiadó támogató jelenléte, mint amilyen az EMI Music Publishing , fűzte hozzá.

A film már elcsíphető a magyar mozikban, az Agora- Savaria mozi mától tűzte műsorára. Úgyhogy miközben az igazsághívő oknyomozó újságírót játszó - éppen egy nő gyanús halála nyomán harcba induló - Russel Crowe-val együtt megpróbáljuk becserkészni a sötét ügyeket takargató politikusként föltűnő Ben Afflecket, figyeljünk oda a zenére is, hogy semmiképpen ne szalasszuk el a filmben az Anima Sound System-muzsikát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!