Bababarát Markusovszky kórház

Szombathely - Bababarát terület lett a Markusovszky kórház. Az édesanyák ezentúl nyugodt körülmények között, külön szobában foglalkozhatnak kisgyermekükkel, míg az orvosra várnak.

Bajdó Bettina

Kihirdették a Bababarát területek pályázat nyerteseit, a beérkezett 144 pályázat közül 70 nyert, köztük a szombathelyi Markusovszky kórház is. A pályázat célja az, hogy olyan elkülönített helyiségeket alakítsanak ki munkahelyeken vagy szolgáltatóknál (vendéglő, áruház, hivatal, templom, játszótér, művelődési ház, sportpálya, könyvtár), ahol az édesanya nyugodt körülmények között megszoptathatja, tisztába teheti gyermekét. 

Dr. Káldy Zoltán, a  kórház stratégiai és minőségirányítási igazgatója elmondta, hogy a Bababarát terület pályázatot nem kifejezetten kórházak számára írták ki, de bármilyen intézmény jelentkezhetett a címre.

- Arra törekedtünk, hogy az intézménybe látogató kisgyermekes anyukáknak biztosítani tudjunk egy olyan helyet, ahol nyugodtan szoptathatnak, pelenkázhatnak - folytatta az igazgató.  A legtöbb kismama a fül-orr-gégészeti osztályon jelentkezik vizsgálatra, ezért itt alakítjuk ki a bababarát szobát. Az ambulancián levő szobák egyikét teljesen felújítjuk, újrafestetjük, s új bútorokkal rendezzük be. 

Az igazgató hozzátette: külön mosdót alakítanak ki, s a szobában lesz szoptatófotel, zsámoly és pelenkázóasztal is. A felújításhoz kétszázezer forintot nyert az intézmény, ezt ötvenezer forinttal egészíti a Markusovszky kórház. 

- Júliusban szeretnénk átadni az új  szobát - mondta az igazgató. A kórházban eddig csak korlátozott lehetőségük volt arra a kismamáknak, hogy  elvonuljanak, és nyugodt körülmények között foglalkozhassanak  gyermekükkel. A pályázatnak köszönhetően ez hamarosan megváltozik.


 
A kórházban eddig is biztosítottak külön teret a gyerekeknek Fotó: Benkő Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!