Fodor Márton Szolnokra igazol

Körmend, Szolnok - Elhagyja a Polaroid Lami-Véd Körmend élvonalbeli kosárlabdacsapatát Fodor Márton.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A férfi kosárlabda-bajnokság múlt heti befejezése óta felgyorsultak a történések az átigazolási piacon. A Szolnokkal már kapcsolatba hozták a PVSK két játékosát, Grebenár Pétert és Thomas Kelleyt, ám kiderült, hogy Körmendről is erősítenek az új edzővel, Horváth Imrével készülő Tisza-partiak: Fodor Márton egy évre igazolták. 



Fodor Márton eligazol Körmendről Fotó: Szendi Péter

A 27 éves irányító a 2006-2007-es szezon közepén Debrecenből tért vissza a Rába-partjára. Az első évben a bajnokságban és a Magyar Kupában is ezüstérmet nyert csapatával, majd a pontvadászatban újabb ezüst, a kupában bronz következett. Az idei bajnokságban csak 10. lett a gárda, míg az MK-ban egy harmadik helyezést sikerült elcsípni. A balul sikerült szezon végén lejárt a szerződése a válogatott kosarasnak, aki a váltás mellett döntött.
- Több magyar csapat megkeresett, a Körmend is ajánlatott tett, de a Szolnoké volt a legjobb és a legkorrektebb - tudtuk meg Fodor Mártontól. 

- Nagyon számítottak rám; hosszabb távra akartak szerződtetni, de végül egy évre írtam alá. Komoly célokat tűztek ki, a bajnokságban a négy közé akarnak jutni jövőre, és még a nemzetközi szereplésben is gondolkodnak, bár annak inkább 2010-től lehet realitása. Az is fontos, hogy az ígértek szerint elsőszámú irányító leszek -emelte ki a kosaras.

Az egykori szombathelyi játékos, Szabó Zsolt is váltott, Kecskemétről a Soproni sÖrdögökhöz igazolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!