A Viktória a torna győztese - A lányok gólt sem kaptak a IV. Király-kupán

Szombathely - A házigazda Viktória FC Szombathely női labdarúgócsapata nyerte a IV. Király-kupa felkészülési tornát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A torna első elődöntőjében a Szvorda – Borbély, Tálosi, Tóth A. – Papp D., Megyeri (Tischler), Rácz, Pas – Szarvas (Pulai), Szuh (Lukács), Tóth G. (Nagy) összeállítású Viktória nagy fölényben játszott a szlovén élvonalban szereplő Pomurje ellen. 

A 2. percben Tóth Gabriella baloldali beadását Rácz 8 méterről fejelte a kapu bal alsó sarkába (1:0), míg a 29 percben a lesre játszó védők közül kilépő Szarvas átemelte a labdát a kifutó kapuson, ami a háló közepébe pattant (2:0). A fordulás után is végig a vasiak támadtak, de az eredmény nem változott. A másik elődöntőben az osztrák elsőosztályú Landhaus 4:0-ra nyert az NB I-ben újonc Pécsi MFC ellen.

A döntőben sem adta ki a kezéből az irányítást a Szvorda – Borbély, Tálosi, Tóth E. (Nagy) – Papp D. (Pulai), Megyeri (Tischler), Rácz, Pas (Rába) – Szarvas, Szuh, Tóth G. (Lukács L.) alkotta gárda Az első játékrészben négy nagy ziccert hibáztak el játékosai, de aztán megindult a gólgyártás. 

A 36. percben Tóth Gabriella lépett ki a védők közül és 14 méterről gurított a kapu jobb alsó sarkába (1:0), majd a 40. percben Szarvas jobboldali beadását Szuh lőtte közelről a hálóba (2:0). A 74. percben Szuh ismét betalált (3:0), így a Markó Edina által felkészített Viktória – 2007 után másodszor – megérdemelten nyerte meg a tornát. A harmadik a PMFC lett, miután 1:1-es rendes játékidő után büntetőkkel 5:3-ra győzött a Pomurje ellen.

A Viktória játékosa, Rácz Zsófia (sárgában) a Király-kupán csapata egyik legjobbja volt   Fotó Horváth Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!