Az év legszörnyűbb balesete a 8-oson Gasztonynál! Három halott! Durva fotók! Videóval - Egy olasz Citroent keres a rendőrség

Gasztony - Hárman meghaltak - mindannyian román állampolgárok - , abban a balesetben, amely pénteken fél tízkor történt a 8-as főúton Gasztonynál: osztrák Audi ütközött egy olasz rendszámú BMW-vel, az egyik kocsi ki is gyulladt. Egyik súlyosan sérült osztrákot mentőhelikopter szállított a szombathelyi kórházba. A baleset feltételezhető "kiváltóját", egy ezüst színű Citroent több megyében is keres a rendőrség.

Vas Népe

Osztrák rendszámú Audi karambolozott egy olasz BMW-vel Gasztonynál, utóbbi kocsiban hárman meghaltak, mindannyian román állampolgárok. Az osztrák Audiban ketten sérültek meg, egyikük súlyosan, őket végtagtörésekkel mentőhelikopter vitte a szombathelyi kórházba. A karambolnak volt egy harmadik résztvevője, egy ugyancsak osztrák rendszámú VW Passat, ebben nem sérült meg senki.   

Kollégáinkat - hosszas várakoztatás után - úgy tájékoztatta a helyszínen a rendőrség, hogy fél tíz körül egy  Rábafüzes felől érkező ezüst színű Citroen figyelmetlenül egy kamion előzésébe kezdett. A veszélyes manőver láttán  a másik sávban egy Ausztria felé tartó, olasz rendszámú BMW lehúzódott padkára, ami azonban megdobta a gépkocsit, az autó átsodródott az úttest másik oldalára, ahol  nekivágódott a teherautó mögött haladó osztrák rendszámú Audinak.

A baleset után - videó: Benkő Sándor

A BMW-ben ülő három román állampolgárságú férfi a helyszínen életét vesztette. Az osztrák Audi két utasa közül egyik életveszélyesen, a másik súlyosan sérült meg - őket mentőhelikopter, illetve rohammentő szállította a szombathelyi Markusovszky kórházba.

A balesetnek vétlen részese volt az Audi mögött közlekedő VW Passat is, a benne ülőknek nem esett bajuk, viszont az utánfutón szállított kenuk az úttestre borultak. Úgy tudjuk, ennek a sofőr nagy lélekjelenléttel kimanőverezte járművét az összeütközött autók közül, így csak a kocsijában és a rakományában keletkeztek károk.

Dr. Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság sajtórefense elmondta, a szemtanúk arról számoltak be, hogy a veszélyes előzést végrehajtó Citroen a baleset után megállt, kiszállt belőle egy szőke nő, megnézte, hogy mi történt, majd Körmend fele elhajtott az autóval, amelyben valószínűleg még ketten ültek. A rendőrség több megyében is ellenőrzési pontok felállításával igyekszik megtalálni a kocsit és annak sofőrjét.

A rendőrségtől 12.50-kor  kapott hivatalos felhívás szerint  keresik a balesetet feltehetőleg okozó, ezüstszürke színű, olasz felségjelű, Citroen személygépkocsit melynek rendszámtöredékében I és T szerepel, és a benne utazó, három vagy több, feltehetőleg román állampolgárságú személyeket, akik közül az egyik egy hosszú, szőke hajú nő.

A jármű és az abban utazók elfogása érdekében a Vas megyei rendőrök a megyehatáron ellenőrzési pontokat állítottak fel, és értesítették a szomszédos megyék rendőri szerveit is.

A rendőrség kéri, hogy aki a 8-as, vagy a térség főútjain utazik, és észleli a keresett járművet, illetve annak utasait, értesítse a rendőrséget a 107-es ingyenesen hívható telefonszámon.









Kattintson a fotókra, vagy ide a balesetről készült képgalériánkhoz!

Fotók: Benkő Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!