Coulthard és Danner parádéztak a Budai várban: bögrét és pólót kaptak ezért tőlünk!

Budapest - Érkezésem a sokat megélt falak közé is már döbbenetes volt: pontosan a bemutatóra lezárt úton kaptattam fel a Dísz térig, és mivel már álltak a kordonok, bátran "schumacherkedtem", - kissé késésben voltam - , így nem tartottam be annyira a sebesség korlátozásokat.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Minden igyekezetem ellenére a médiának fenntartott parkolóhelyek így is teli voltak, így kénytelen voltam azonnali megoldáshoz folyamodni, és a történet hamisítatlan magyarosra sikeredett: egy taxis segített rajtam, előkerült a fekete Mercedese kesztyűtartójából egy egész napos parkolójegy, melyet csupán az esemény végén a Hiltonban kellett érvényesítenem, ahová már megérkeztek menet közben az estére a McLaren csapat tagjai is, így ez a probléma is elhárult, így belevethettem magam az események sűrűjébe.


David Coulthard (balra) tanulmányozza az új bögrét
(Fotók: Orosz Péter)

Az est kiemelt sztárja kifejezetten jó hangulatban hamar megérkezett, és minden eddigi tapasztalatnál lazább volt a szervezés: a prominens vendégek, és a versenyzők szabadon jártak-keltek a média és a Red Bull barátainak elkerített festői környezetben, Görgey Artúr szobrától nem messze, melynek még jelentősége lesz.

Természetesen David-del nem volt nehéz beszédbe elegyedni, kristálytisztán emlékszem még a vele történt 1995-ös találkozásomra még egyszerű rajongóként: laza volt és elegáns, abszolút kiszolgálta verbálisan és autogram ügyileg is a köré gyűlteket, és az akkori szép szőke barátnője a két nagy gurulós kofferjével is hiába várt hogy az egykori szolgálati Renault Lagunába barátja segítsen beemelni a cekkert,  - végül a londiner kapott észbe -, a skót inkább vicceket mesélt a rajongóinak.

DC azóta megkomolyodott, tisztes családapává vált, ezt kihangsúlyozta a sajtótájékoztató alatt is, de a humora a régi.

A neki készített bögrének is kifejezetten örült, és még ha nem is igazi angol, de értette a kissé britesre sikeredett poénunkat.


Elfér még a serlegek mellé? - tanakodik a brit pilóta
(Fotó: Orosz Péter)

A nap másik kiemelt földi pilótája, a német Christian Danner is hamar befutott, és az egykori Zakspeed, Osella, Arrows majd Rial pilóta is roppant szimpatikus embernek bizonyult, közel sem az a feszes és kimért stílusú német versenyző, mint például Michael Schumacher

Remekül elbeszélgettek Bernd Maylanderrel a magyarországi élményeikről, és kinézetre abszolút hozza a 80-as évek feelinget, fülbevaló, kicsit Diether Bohlen-es arcberendezkedés, már vártam hogy felemelkedik valahol 99 luftballon...

Nos ez még ha be is következett volna, repülő fenoménunk Besenyei Péter azonnal szétkergette volna a színes repülő műanyag áradatot, mivel veszett tempóban érkezett meg a Budai vár környékére, és abszolút barátságos céllal, és mutatta már be a szokásosnak mondható előadását. 

Elképzelhető, hogy erről Sebestyén Balázsnak teljesen más a véleménye, ki reggel repült vele, de még este is a dolog hatása alatt volt, így gyorsan levezetésképp beült a Safety Car vezetője mellé levezetvén a feszültséget, és közel 150 km/órás sebességgel viharzottak le és fel a szerpentinen...

Az est záró akkordjaként a Palik Dakar csapat bemutatója után jött a Szegeden idén már bizony Red Bull csapat showja: a volánnál a már sokat emlegetett urakkal, kiegészülve hazai kommentátorunkkal. 

Coulthard azért javasolt egy újraaszfaltozást javasolt a kialakított pályára, ha esetleg versenyre szeretnénk kelni Monacóval, majd Szujó Zoltán már-már állandó F1-es tolmács őszinte megdöbbenésére feltette a nap kérdését, mikor a már említett szoborral szemben álltunk: 

"Ki ez a nagy lovas alak, ez a "Dzsordzsiartúr"? Hatalmas golyói vannak a lovának..."

További érdekességekért kattintson ide!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!