Milliós ékszerlopás Szombathelyen - fotókkal

Szombathely - Másfélmillió forint értékben loptak el trükkösen arany nyakékeket és karláncokat egy Fő téri ékszerboltból kedden délután. Valószínűsíthetően összehangolt akcióban dolgozott az az öt ember, akik látszólag külön-külön tértek be a boltba nézelődni.

Garai Antal 'Atom'

- Kedden délután 15.30 körül egy ötfős társaság lépett be az egyik üzletünkbe. A társaság két részre szakadt, úgy tettek, mintha nem ismernék egymást. Ketten medálokat nézegettek (ezzel lefoglalták az eladó figyelmét), a másik három személy pedig órákat nézett a kirakat melletti vitrinnél  - mondta el Bullakaj Vincenc "Vinci", az ékszerbolt tulajdonosa.



A lopás idején a boltban tartozkodó személyekről készült biztonsági felvétel

- Az üzletből a kirakatot egy elhúzható ablakon át lehet megközelíteni, ezt a három személy meg is tette: öt darab arany nyakéket és négy darab arany karláncot emeltek el, összesen másfélmillió forint értékben. Az üzletből ezután sietve távoztak, majd az eladónak feltűnt az eset és értesített engem - árulta el a tulajdonos.

A medálokat nézegető két személy ott maradt a boltban "segíteni és együttérezni" az eladóval. Amikor a tulajdonos értesítette a rendőrséget és megkérte a két személyt, hogy maradjanak ott az üzletben, mint szemtanúk. Erre a két (a bolt tulajdonosa szerint) tettestárs egyből mondogatni kezdte, hogy ők nem maradnak, majd elfutottak a helyszínről. Az üzletvezető utánuk futott, de a Thököly Imre utcánál nyomukat vesztette.



A lopás idején a boltban tartozkodó személyekről készült biztonsági felvétel

A boltvezető szerint egy összehangolt akció áldozata lett, feltevése szerint nem helyiek voltak az elkövetők. A biztonsági kamera felvételein jól kivehetőek a boltban tartozkodó személyek vonásai, a rendőrség a nyomozás során megvizsgálja majd, hogy közülük mindenkinek volt-e szerepe a bűncselekményben.

A tulajdonos szóban hozzátette, hogy aki érdemi információval tud szolgálni a tettesek ki-, illetve hollétével kapcsolatban, jutalomban részesül. Bejelentését a 107-es telefonszámon teheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!