Sárgabarackosba tévedtek az enyingi bodzaszedők

Veszprém - Teherautóval indultak baracokot lopni az enyingi férfiak, miután lebuktak azzal védekeztek, hogy csak bodzaszedést terveztek. A rendőröktől tudták meg, hogy a bodzaszezonnak jó két hónapja vége.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Egy Veszprém és Szentkirályszabadja között elterülő sárgabarackos gazdája észrevette, hogy idegenek jártak a gyümölcsösében, ahonnan közel 600 ezer forint értékű termést loptak el. 

Barátaival figyelőszolgálatot szerveztek, és ennek meg is lett az eredménye: a már korábban letaposott kerítésnél vasárnap hajnalban megjelent egy kisteherautó, amelyből egymás után szálltak ki az idegenek, akiket az őrzőszolgálat üldözőbe vett, számol be róla laptársunk.

A tolvajoknak sikerült kereket oldaniuk, ám a tehereautó rendszáma alapján megtalálták őket a rendőrök, Enyingen. 

A banda irányítóját, egy 41 éves férfit őrizetbe vették s a 22 éves gépkocsivezető is meglett az enyingi rendőrök segítségével. Mindketten többszörösen büntetett előéletűek, előzetes letartóztatásukra indítványt tesz a veszprémi kapitányság. 

A rendőrségi kihallgatáson az egyik férfi azzal védekezett, hogy bodzát szedni mentek a környékre, miután felvilágosították, hogy a növény szezonjának már vége, újabb történet következett: ültetvénynek való területet néztek, úgy tévedtek a barackosba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!