A világ legszebb újságaiból nyílt kiállítás Németországban - az egyik díjazott már fizetésképtelen

Mainz - A napilapok válságáról szóló hírek ellenére a mainzi Gutenberg Múzeum úgy döntött, hogy kiállításon mutatja be a világ legszebb újságait. A tárlaton kínai, mexikói és görög lapok is helyet kaptak.

MTI

A felvonultatott szépségdíjas újságok a World,s Best Designed Newspaper (A világ legnagyszerűbben megtervezett újságja) 2008-as díjazottjaiból kerültek ki. 
    
A pályázatra 43 országból tízezernél is több lap jelentkezett. A díjazottak között volt a német Welt am Sonntag, az orosz Akzia, a portugál Expresso, a mexikói The News és a görög Eletherops Tipos. Az utóbbi lap időközben fizetőképtelenséget jelentett. 
    
A legszebb újságokat a Society for News Design (SND) nevű szervezet választotta ki. A 30 éve működő SND a design révén akarja javítani a tájékoztatás minőségét a hírek és a grafika területén. "Az újságok megjelenésének tervezésében egyre inkább felismerhető a magazinokra jellemző vonulat" - mondta a mainzi kiállítás kurátora. 
   
A designkategória győztesei mellett bemutatják azokat a lapokat is, amelyeket más szempontok alapján díjaztak. Így látható a győztes panoráma oldal, a legjobb infografikai oldal és a legjobb fotóoldal is. A színes hírek szerkesztésének tervezéséért a Berliner Morgenpostot, illetve a Die Zeitet tüntették ki, míg a Frankfurter Allgemeine Zeitungot a híroldal kialakításáért díjazták. 
    
A kiállítás szeptember 27-ig látható a mainzi Gutenberg Múzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!