Bajnokok Ligája: bravúros debreceni győzelem Szófiában

Szófia - A Debrecen 2-1-re győzött a Levszki Szófia vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó fordulójának első mérkőzésén.

MTI

BL-selejtező, 4. forduló, első mérkőzés, Bajnokok ága: Levszki Szófia (bolgár) - DVSC-TEVA 1-2 (0-1)

Szófia, 15.000 néző, v.: Laurent Duhamelre (francia)

Levszki Szófia:Petkov - Minev, Genev, Topuzakov, Lucio Wagner - Zé Soares, Sarmov, Bardon, Jovov (Joaozinho, 71.) - Taszevszki (Ortega, 60.), Hrisztov (Krasztovcsev, 85.) 

DVSC-TEVA: Poleksic - Bodnár, Mészáros, Máté (Komlósi, 16.), Leandro - Szakály (Dombi, 55.), Kiss Z., Varga J., Czvitkovics (Ramos, 79.) - Rudolf, Coulibaly

gólszerzők: Bardon (51.), illetve Bodnár (12.), Czvitkovics (76.)
 
sárga lap: Petkov (81.), illetve Kiss (81.)

A hajdúságiak a frissen igazolt Bodnár László bombagóljával szereztek vezetést, s a hazaiak a második félidő elején egyenlítettek. A győztes találatot Czvitkovics Péter szerezte a 76. percben.

A visszavágót jövő kedden rendezik a Puskás Ferenc Stadionban, ahol a Levszkinek mindenképpen legalább két gólt kell szereznie, hogy megfordítsa a párharcot, amelynek győztese a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára jut. Magyar csapatnak ez a bravúr eddig egyszer sikerült, 1995-ben a Ferencvárosnak.

A Debrecen magabiztosan kezdett, nem engedett teret a hazai rohamoknak, sőt, ellentámadásai igen veszélyesnek bizonyultak. 12 perc elteltével Bodnár 30 méteres, bal felső sarokba vágódó bombagóllal szerzett vezetést a hajdúságiaknak. A magyar bajnok ezt követően akár az egész párharcot is eldönthette volna, de a ziccerek kimaradtak, egy ízben pedig a kapufa mentette meg a bolgárokat az újabb góltól. A játékrész végére a hazaiak fölénybe kerültek, de a Debrecen átvészelte a nehéz időszakot, így előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A folytatásban azonban nagyon hamar egyenlített a Levszki, a Debrecen viszont nem zavarodott meg a bekapott góltól, továbbra is nyugodtan futballozott. Ennek gyümölcse a hajrá kezdetére érett meg, akkor egy tetszetős jobb oldali támadásból Dombi adott középre, s Czvitkovics a védőjét megelőzve közelről a rövid sarokba lőtt. 

Ezt követően a vendégek masszív védekezésének köszönhetően, nemigen alakult ki veszélyes helyzet Poleksic kapuja előtt, így Herczeg András gárdája komoly előnnyel várja a visszavágót, hiszen azon legalább két gólt kell szereznie a Levszkinek a továbbjutáshoz.



Bodnár Lászlót, a Debreceni VSC-TEVA hátvédjét ünneplik csapattársait, miután gólt szerzett a bolgár Levszki Szófia ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezői negyedik fordulójának első mérkőzésén Szófiában 

További eredmények:

    Bajnokok ága:
FC Salzburg (osztrák)-Maccabi Haifa (izraeli) 1-2 (0-1)
FK Ventspils (lett)-FC Zürich (svájci) 0-3 (0-1)
    Nem bajnokok ága:
Olympique Lyon (francia)-RSC Anderlecht (belga) 5-1 (4-0)
Panathinaikosz (görög)-Atlético Madrid (spanyol) 2-3 (0-1)

Kedden játszották:
    Bajnokok ága:
Sheriff Tiraspol (moldovai)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 0-2 (0-0)
FC Köbenhavn (dán)-APOEL Nicosia (ciprusi) 1-0 (0-0)
    Nem bajnokok ága:
Celtic Glasgow (skót)-Arsenal (angol) 0-2 (0-1)
FC Timisoara (román)-VfB Stuttgart (német) 0-2 (0-2)
Sporting Lisboa (portugál)-Fiorentina (olasz) 2-2 (0-1)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!