Kettős győzelemmel jutott tovább a Debrecen a BL-ben

Debrecen - A Debrecen hazai környezetben 1-0-ra nyert szerdán az észt Levadia Tallin ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének harmadik fordulójában rendezett párharc visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott tovább.

MTI

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, visszavágó:

DVSC-TEVA - Levadia Tallinn (észt) 1-0 (0-0)
Debrecen, Oláh Gábor utcai Stadion, 9640 néző, v
.: Skomina (szlovén)
Gólszerző: Coulibaly (70.)
Sárga lap: Varga J. (22.), Fodor (87.), illetve Malov (25., 81.), Saarelma (31.)
Kiállítva: Malov (81.)

Debrecen: Poleksic - Bernáth (Dombi, 64.), Komlósi, Mészáros N., Fodor M. - Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Szakály P. - Rudolf (Szűcs I., 89.), Coulibaly (Oláh, 70.).
Levadia Tallin: Kaalma - Marmor (Sisov, 21.), Kalimullin, Morozov, Teniste - Malov, Saarelma, Ivanov, S. Puri - Guszev, Andrejev (Zelinski, a szünetben).

Továbbjutott: a DVSC-TEVA, kettős győzelemmel, 2:0-s összessítéssel.

Nagy iramú volt a találkozó első félideje, amelyben mindkét együttes megpróbált támadófutballt játszani, a helyzetek azonban kimaradtak. A teltházas debreceni összecsapáson a hazaiak valamivel több veszélyes akciót dolgoztak ki ebben a szakaszban, mint az észt bajnok.
 A második játékrészben hasonló tempóban futballoztak az együttesek, annyi különbséggel, hogy a 70. percben Szakály baloldali betörését követően megszületett a hazai vezetés. A lelkes debreceni drukkerek már a 80. percben elkezdték ünnepelni kedvenceiket, akik megérdemelten jutottak a BL negyedik selejtező körébe.

A magyar bajnok a következő körben már a BL főtáblájára jutásért küzdhet, ám legrosszabb esetben is az Európa Liga csoportkörében lesz érdekelt. A selejtező negyedik fordulójának sorsolását az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában tartják pénteken 12 órakor.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!