Kisteleki nagy napja: menesztette Van Buurent és meglelte az 1973-ban ellopott kupaserleget

Budapest - Egervári Sándor lett a szeptemberi egyiptomi világbajnokságra készülő U20-as, valamint az olimpiai selejtezőkben érdekelt U21-es magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője

MTI

Ezt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) székházában jelentették be szerdán.
    
Mindez azt jelenti, hogy a szövetség nem hosszabbítja meg a holland Wilco van Buuren, az utánpótlás válogatottakat irányító szakmai stáb vezetőjének szerződését, amely október 31-ig szólt, ám az egyiptomi világbajnokságra már "felmentést" kapott a szakember.
    
"Nagyon megtisztelőnek tartom a feladatot és szép munkának, amit szeretnék megfelelően ellátni - nyilatkozta Egervári. "Hiszem, hogy ebben a két korosztályban rendkívül tehetséges játékosok vannak, akik hamarosan a felnőtt válogatott tagjai lehetnek. Szeretném rövid időn belül kialakítani a stábot, Kenyeres Imre lesz a pályaedzőm, a többi tagot illetően is vannak már elképzeléseim, de ott még egyeztetnünk kell. Nagyon bízom benne, hogy ezzel a korosztállyal öregbíteni tudjuk a magyar labdarúgás hírnevét."
    
A szerdai sajtótájékoztató nem mindennapi eseménnyel kezdődött: Kisteleki István, az MLSZ elnöke büszkén jelentette be, hogy sikerült megszerezni a Magyar Kupa eredeti példányát, amelyet még 1973-ban loptak el, így a jövőben a sorozat győztese ezt is megkapja vándorserlegként.
    
Kisteleki elmondta: a Horvátországban "pihenő" trófeára egy internetes árverésen találtak rá, és végül sikerült leadniuk a "nyerő licitet".
    
Az elnök kedden az elmúlt évtizedek legnagyobb sportberuházása, az MLSZ telki edzőközpontja megvalósítása érdekében végzett tevékenysége elismeréséül a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének Polgári Tagozata kitüntetésben részesítették. Ennek kapcsán egyébként Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke levélben gratulált az MLSZ-nek.


Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke az MLSZ székházában tartott sajtótájékoztatóján bemutatja a Magyar Kupa 1973-ban ellopott eredeti példányát, amelyre egy internetes árverésen találtak rá. A trófeát így a jövőben a sorozat győztese megkaphatja vándorserlegként. MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!