Dupla családi pótlékért szándékosan károsítják magzatukat a romák?

Edelény - A cigány többségű településeken, például Lakon vagy Szendrőládon "a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni” - mondta Edelény polgármestere, Molnár Oszkár egy csütörtöki tévés műsorban. Cigányszervezetek demonstrálnának a képviselő ellen.

MTI

Molnár Oszkár (Fidesz) országgyűlési képviselő, Edelény polgármestere ellen demonstrálnak jövő hétfőn a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város és térsége romaszervezetei, követelve, hogy mondjon le képviselői mandátumáról, mert megrágalmazta a cigány asszonyokat - mondta Káló Norbert, az Edelényhez közeli Szendrőlád önkormányzati képviselője, a cigány kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese az MTI-nek pénteken.

Molnár Oszkár csütörtökön egy kereskedelmi televízió hírműsorának nyilatkozva azt mondta: gyógyszerekkel ártanak születendő gyereküknek a roma nők azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak. A cigány többségű településeken, például Lakon vagy Szendrőládon "a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni” - állította a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!