Ez igen!Oktatott a magyar U20-as labdarúgó-válogatott

Alexandria - A magyarok szerdán 4-0-s győzelmet arattak a dél-afrikai csapat felett a 20 éven aluliak Egyiptomban zajló labdarúgó-világbajnokságán.

MTI

F csoport, 2. forduló:
Magyarország - Dél-afrikai Köztársaság 4-0 (0-0)
Alexandria, Alexandria Stadion, v.:
Hector Baldassi (argentin)
gólszerző: Korcsmár (49.), Koman (54., 11-esből), Debreceni (72.), Présinger (90.)
sárga lap: Présinger (64.), Gosztonyi (71.), Koman (74.), Szekeres (81.), illetve Hlatshwayo (52.), Zulu (53.), Maluleka (58.), Khumalo (64.)
Magyarország: Gulácsi - Szekeres A., Szabó J., Debreceni, Présinger - Gosztonyi, Kiss M., Korcsmár (Simon Á., 65.), Koman - Simon A. (Tóth B., 59.), Futács (Balajti, 88.).

Az afrikaiak kicsit ráijesztettek Egervári Sándor csapatára, ugyanis a mérkőzés elején többször megdolgoztatták Gulácsit. A félidő derekán azonban a magyarok átvették a kezdeményezést, egyre többet birtokolták a labdát, ezzel együtt igazi veszélyt csak távoli lövések és szabadrúgások jelentettek a dél-afrikai kapura.

A folytatásban sokat támadtak a magyarok, s a fölényük már góllá érett, amikor Korcsmár egy kipattanót a hálóba továbbított. Az előnyt Koman büntetőből növelte, egyúttal találatával el is döntötte a három pont sorsát. Ettől kezdve Egervári futballistái próbálták lassítani és tördelni a játékot. Ezt sikerrel tették, a rivális nem tudott kibontakozni, sőt Debreceni fejjel növelte az előnyt, majd a hajrában Présinger is eredményes volt egy szabadrúgást követően.

Az állás: 1. Honduras 3 pont/1 mérkőzés (3-0), 2. Magyarország 3/2 (4-3), 3. Egyesült Arab Emírségek 1/1 (2-2), 4. Dél-afrikai Köztársaság 1/2 (2-6)

A vb-n a hat kvartettből az első két helyezett, továbbá a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!