Ráhúzta a kormányt a közterületfelügyelőre

Szombathely - Verbális csata után felelőtlen kormányzás: ráhúzta a kormányt a közterületfelügyelőre egy szabálytalanul parkoló autós tegnap a Király utcában. Nem biztos, hogy jól járt a befenyítéssel, a nem igazán kedvelt utcai komisszárok ugyanis hivatalos személynek számítanak és keményen védi őket a törvény.

Nagy Ildikó

Egy forgalomtól elzárt területen parkoló autó sofőrjével keveredett szóváltásba  egy közterületfelügyelő szerdán a Király utcában. A sofőr észrevette az utcán intézkedő közterületfelügyelőt, és kiment az autójához. A közterületfelügyelő kérte a személyi igazolványát, mire a sofőr durva szavakkal illette, majd beült az autójába.
 
A felügyelő közben lefényképezte az autót, mire a férfi rákormányozta az autót. A  jármű a közterületfelügyelő térdét érintette, és bár  sérülés nélkül megúszta a bosszút, hivatalos személy elleni erőszak bűncselekményének alapos gyanúja miatt feljelentették az autóst. (A büntetése akár három évig terjedő szabadságvesztés is lehet.)

A feljelentés ismeretlen elkövetőről szól ugyan, de a szemtanúk és a helyszínen készített fényképek egyértelműsítik az elkövető személyét. A felbőszült autósnak emellett szabálysértés miatt is felelnie kell, mivel nem adta át a személyi igazolványát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!