Így változhat a vasúti menetrend Vas megyében

Megjelent a közlekedési minisztérium honlapján a decemberben életbe lépő vasúti menetrend tervezete. Előreláthatólag megyénkben is számos járatot érint az átalakítás.

Bajdó Bettina

A minisztérium honlapján közzétett tervezetben nemcsak a megszűnő szárnyvonalak sora olvasható (köztük a Körmend-zalalövői), hanem a helyi vasútállomások menetrendje is böngészhető. Nem egyszerű kiigazodni az új menetrend-tervezetben. 
 
A tervek szerint Kőszeg és Szombathely között nem változna az induló és érkező vonatok menetrendje, ám ugyanez nem mondható el a Szombathely és Szentgotthárd szakaszra.

Míg most például Szombathelyről 3.55-kor van vonat Szentgotthárdra, ez a járat az új menetrend szerint 4.08-kor indulna el. Most 6.10-kor, 6.20-kor és 7.10-kor is megy vonat Gotthárd felé, az új elképzelés szerint csak 6.20-kor és 7.16-kor indítanának járatot.

Szentgotthárdról később indulnának a reggeli vonatok: a 3.05-ös 3.20-kor, a 3.55-es 4.05-kor, az 5.25-ös pedig 5.35-kor. A 6.35-ös vonat korábban gördülne ki az állomásról, 6.28-kor, s így már háromnegyed nyolc előtt beérne a megyeszékhelyre.

Szombathely és Vasvár között nem lennének kimaradások, csak az indulási idő módosulna, például az 5.10-es vonat 5.35-kor, a 6.38-as 6.09-kor indulna.

Répcelak és Szombathely között általában fél órával korábban indulnának egyes járatok: a mostani 12.06-os 11.39-kor, a 17.25-ös 16.52-kor.

A Celldömölk-Szombathely vonalon is várhatók változások: óránként egy vonatot indítanak, tíz perccel változik a menetrend.

Az elképzelésekről még az önkormányzatokkal és a szolgáltatókkal is tárgyal a tárca. A  végeleges menetrendet legkésőbb december 12-ig közzé kell tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!