Simon András mérgezés gyanújával kórházba került

Az U20-as labdarúgó világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar válogatott tagját, a szombathelyi Simon Andrást mérgezés gyanújával a szombathelyi Markusovszky Kórház fertőző osztályán kezelik.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Már Egyiptomban is rosszul érezte magát a csatár, aki nagy valószínűséggel gyomorfertőzést kapott a világbajnokság alatt. Édesapját, id. Simon Attilát értük el telefonon, aki megerősítette, András magas lázzal küzdött, a bronzgép leszállása után ünneplés helyett azonnal Szombathelyre utazott, majd rövidesen a Markusovszky Kórházban találta magát.

Az orvosok megállapították, megnagyobbodott a lépe - ez egyébként a mérgezés egyik jele -, valamint jelentősen kiszáradt, ami miatt jelenleg is infúziós kezelést kap. A mérgezés súlyosságát jellemzi, hogy András az elmúlt pár nap alatt 6 (!) kilogrammot fogyott. "Még nem tudni, pontosan mi a baja, és mi okozta, ha "csak" mérgezés, akkor akár már holnap hazamehet" - mondta édesapja. Ha vírusról van szó, akkor viszont még pár napig a kórház vendégszeretetét kell élveznie. Klubja, a Córdoba szerdára várta volna már, azonban jelen esetben legkorábban pénteken ülhet majd repülőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!