Vízen is kipróbálták a fából faragott autót

Fából faragott velocipédjeivel és tricikliszerű fa-autójával szerepel csütörtökön este a Fábry-show-ban a szombathelyi építész, Kovács Gábor.

Merklin Tímea

Kovács Gábor ezév tavaszán az MMIK kiállításán mutatkozott be először rendkívüli alkotmányaival. A tévé-csatornák a Vas Népében megjelent, róla szóló írás nyomán figyeltek fel a különös faművesre, aki szobrai mellett működő, forgalomba helyezhető járműveket is kitalál, létrehoz. A show-ban szerepelni fog a kis és a nagy velocipéd és az fa- autó, amit tavasz óta kétéltűvé alakított.

- Fábry múlt héten rám telefonált, hogy másnap menjek Budapestre a járművekkel. Utánfutót béreltem, és csak lassan mentem, mert nagyon vigyázok rájuk. Az egész show nem ér annyit, hogy összetörjön. De baj nélkül odaértünk. Meg voltam illetődve, zavarban voltam, Fábry pedig le volt nyűgözve. Azt mondta: Ritkán akad el a szavam, de most elakadt. A közönséghez meg: Önök csak látják, de én érzem is, hogy ez micsoda klassz dolog. Beült az autóba, kipróbálta. Nagyon tetszett neki - meséli Kovács Gábor.

A kétéltű járgányt itthon természetesen vízen is kipróbálták. Búvárok segítették medencébe  az autót, aminek az elektronikáját eleve is a  vízvonal fölé szereltek. Zártcellás hőszigeteléssel megoldott táblák vannak alul, amiket nem lehet víz alá nyomni, mert az anyagnak nagy a felhajtó ereje.

- A lábammal a hajócsavarokat hajtom, a kezemmel evezek - mutatja az építész. - Mit gondolsz, mivel irányítom a kormánylapátot? Fábry is megtippelte, de nem azzal. Hanem a fejem billentésével. -  
  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!