Budaházy-per: Botrány a tárgyaláson

A hallgatóság Budaházy György vádlottat éltette és a bírót szidalmazta a budapesti Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálása miatt indult büntetőper keddi tárgyalásán.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A tévészékház három évvel ezelőtti ostromának éjszakáján történt cselekmény ügyében megvádolt - és más súlyos bűncselekmények gyanújával előzetes letartóztatásban lévő - Budaházyt kommandósok vigyázták, és a bilincs szokatlan módon a tárgyalás ideje alatt is végig a vádlott kezén maradt. 

A hallgatóság soraiból "Budaházy, Budaházy!" kiáltásokkal buzdították a vádlottat a tárgyaláson, azt követően pedig, hogy a bíró távozott a tárgyalóteremből, a bíróság folyosóján a rendőrök sorfala mögül a vádlott hívei kórusban azt skandálták: "vérbíró, vérbíró!".

A vádlottak védői a tárgyalásvezetésre, a védői és vádlotti jogok csorbítására hivatkozva elfogultsági kifogással éltek a bíró ellen. Erről a bíróság elnöke dönt majd, és ha a kifogásnak helyt ad, új bírót jelöl ki és elölről kezdődhet az elsőfokú eljárás Budaházy György rongálási ügyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!