Részleges látogatási tilalom a Markusovszky kórházban

Változatlan annak a tanárnőnek az állapota, akit még szerdán szállítottak a Markusovszky kórházba. Állapota súlyos, de stabil, ezért a következő napokban visszaszállítják a beteget a nagykanizsai kórházba. Csütörtökön egyébként részleges látogatási tilalmat rendeltek el a szombathelyi kórházban, erre az influenza járvány miatt van szükség.

Bajdó Bettina

Továbbra is életveszélyes állapotban van az a nagykanizsai tanárnő, akit kedd éjjel szállítottak át a Markusovszky kórház intenzív osztályára  - tudtuk meg dr. Farkasdi Józseftől, az intenzív részleg osztályvezető helyettesétől.

Elmondta még, hogy az újinfluenzás beteg továbbra is lélegeztető-gépen van, s stabil a keringése. Mivel megfelelő az oxigénellátása, a következő napokban  visszaszállítják a nagykanizsai kórházba. Az osztályvezető helyettes hozzátette, hogy a beteg szervezetében nemcsak a H1N1-vírus található meg, hanem egy másik, veszélyes kórokozó is.

A kórokozó szövődményeként kapott bakteriális, súlyos kétoldali  tüdőgyulladást  a tanárnő. Kedden felmerült a gyanú, hogy megsérült a légcsöve, s csak a sürgős műtét mentheti meg az életét, ám a Szombathelyen végzett vizsgálatok során kiderült, nincs szükség a beavatkozásra.

Csütörtökön részleges látogatási tilalmat rendeltek el a Markusovszky kórházban. Csuka Lajosné, a kórház gazdasági igazgatója elmondta, hogy a tilalom az onkoradiológiai, a haematológiai és haemosztazeológiai, a sürgősségi betegellátó, az intenzív osztályra, valamint a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály intenzív betegellátó részlegére vonatkozik.

A tilalomra az influenza járvány miatt van szükség. Az igazgató hozzátette, hogy péntek reggel nyolc órától oltópont nyílik a kórház sürgősségi tömbjében a nkijelölt helyen. December 22-ig, hétköznaponként reggel nyolc és este nyolc között várják az újinfluenza elleni oltásra jelentkezőket.

Az oltás háromezer forint.  Nemcsak a szombathelyi kórházban nyílik pénteken reggel oltópont, hanem a sárvári, a körmendi és a celldömölki intézményben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!