Szörnyű! Elhunyt a német válogatott 32 éves kapusa

Elhunyt Robert Enke, a német labdarúgó-válogatott kapusa. Ezt Martin Kind, a játékost foglalkoztató Hannover 96 elnöke jelentette be kedd este.

Vas Népe

A 32 éves futballista halálának okát és körülményeit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.
- Szörnyű! - mondta Kind, aki éppen a liga üléséről tért haza, amikor a repülőtéren közölték vele a tragikus hírt.- Az ember sok mindenre számít, de erre nem. Egyelőre nem tudom, miért és hogyan történt, de abban biztos vagyok, hogy a futballnak nincs köze a történtekhez.
 
Enkét szeptember eleje óta gyomorpanaszokkal kezelték, emiatt négy válogatott találkozót ki is kellett hagynia, Joachim Löw szövetségi kapitány azonban mindvégig azt hangoztatta, hogy esélye van az elsőszámú kapus pozíciójára a jövő évi, dél-afrikai világbajnokságon. Enke tüneteinek okát hosszan kutatták a szakemberek, vérmintáját a trópusi betegségek hamburgi intézetében is elemezték, de szeptember végén csak annyit lehetett tudni, hogy a kór nem fertőző.


A pepsifoci.hu portál értesülése szerint ugyanakkor elképzelhető, hogy a kapus öngyilkos lett.

- Halálos baleset történt egy vasúti átjáróban, minden arra utal, hogy öngyilkosságról van szó - mondta Stefan Wittke hannoveri rendőrfőnök a német Kickernek, majd hozzátette: 18 óra 25 perckor történt az eset. A magazin tudni véli, hogy Enke az utóbbi időben igen labilisan viselkedett, de egyelőre hivatalos megerősítés nem érkezett arról, hogy valóban önkezével vetett-e véget életének a kiváló kapus.
 
Robert Enke - akinek három évvel ezelőtt egy veleszületett szívrendellenesség miatt elhunyt a kétesztendős kislánya, Lara - összesen nyolcszor szerepelt a német labdarúgó-válogatottban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!