Termékbemutatós csalót keres a rendőrség

Gyógyhatású folyadékokat árult egy termékbemutatón egy évvel ezelőtt az a férfi, akit csalással gyanúsít a rendőrség. Fotó készült róla, keresik az ismeretlen tettest.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Szombathelyi Rendőrkapitányság felderítő osztálya csalás miatt nyomozást folytat – egyenlőre a képen is látható - ismeretlen tettes ellen, aki a gyanú szerint még 2008. december 6-án egy szombathelyi étteremben, ajándékozással egybekötött termékbemutatón ismeretlen nevű és 6 dobozból álló - dobozonként 30 üvegtégellyel - gyógyhatású folyadékot tartalmazó készletet értékesített. A férfi egy szintén ismeretlen, linzi céget képviselt, egy szombathelyi lakosnak összesen 244.000,-Ft értékben adott el. A vevő a megrendelés kapcsán 30.000,-Ft-ot előlegként kifizetett, azonban a megrendelt terméket a mai napig nem kapta meg.

A termékbemutatón a fényképen lévő személy tolmácsolt, és a bemutatót is ő tartotta. Személyleírása: 25-30 éves, 170-180 cm magas, vékony testalkatú férfi. A haja rövidre nyírt, sötétbarna. Arca fehér, ovális, arcszőrzet nélkül. Ápolt, jó megjelenésű, a termékbemutatón fekete szövetnadrágot, fehér inget és nyakkendőt viselt, dohányzott.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a bemutatott személlyel, tartózkodási helyével, elérhetőségével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik értesítse a rendőrséget a 107-es segélyhívószámon, illetve a 06-94/521-196 üzenetrögzítős telefonszámon. Ugyanezen a telefonszámokon várják azok jelentkezését is, akik a bűncselekményhez kapcsolódó, termékbemutatót tartó osztrák céggel kapcsolatban bármilyen értékelhető információval rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!