A rendőröknek, a tűzoltóknak, az orvosoknak a karácsony is munkanap volt

Vannak olyanok, akiknek a karácsony ugyanolyan munkanap, mint a többi. Míg a legtöbben a fa alatt az ajándékokat bontogatták, addig a tűzoltók, a rendőrök, és az orvosok karácsonykor is a bajbajutottakon segítettek.

Bajdó Bettina

A szombathelyi tűzoltóságon a beosztásnál igyekeztek figyelembe venni, hogy a gyermekes családapák otthon maradhassanak karácsonykor, a családdal még nem rendelkezők pedig szilveszterkor pihenhessenek. December 24-én este nyolc órakor Szabó András szolgálatparancsnok elárulta, éppen túl vannak az ünnepi vacsorán, az asztalra a hagyományos menü került, húsleves, rántott hal és természetesen bejgli.

- Eddig nyugodtan telt a karácsony, egy gumitűzhöz és egy téves jelzéshez vonultunk - mondta a szolgálatparancsnok. - Délelőtt a Markusovszky kórházba látogattunk, hogy megajándékozzuk a beteg gyerekeket. Hetek óta gyűjtöttük az ajándékokat a tűzoltóságon, s jó volt látni az örömöt a gyerekek szemében. Azóta bent vagyunk a tűzoltóságon, s csendben, közösen ünnepelünk. Az otthoni ünnepet elhalasztottuk, akad olyan szolgálatban lévő tűzoltó, akinél 23-án jött a Jézuska, s akad olyan is, akinél egy nappal később tartják a szentestét. -

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon is visszafogott, csendes hangulatban telt a szenteste - tudtuk meg Németh Lajos ügyeletestől. Hozzáfűzte: 24-én sokan telefonáltak a rendőrségre, bűncselekmény viszont este nyolcig nem sok történt. A kapitányságon igazi karácsonyi hangulat uralkodott, a rendőrök közösen feldíszítettek egy fát, s mindenki hozott otthonról valamilyen finomságot.

Nem telt ilyen csendesen a december 24-e a Markusovszky kórház sürgősségi osztályán, ezt már december 26-án árulta el dr. Leszkóczi Péter ügyeletes orvos. - A kollégáim december 24-én este nyolc órától reggel fél nyolcig folyamatosan dolgoztak - folytatta az orvos. - Azóta sokkal kevesebb a munka. Az ügyeletet úgy osztottuk be, hogy az ünnep alatt mindenkire csak egy nap jusson, így a családdal is tölthettek időt a dolgozók. Az osztályon az influenza miatt látogatási tilalom van, így a betegeinket nem látogathatták a rokonok. A dolgozók is visszafogottan ünnepeltek, mindenki hozott az ünnepi menüből kóstolót, s megkínáltuk egymást. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!