Ez történt 2009-ben: a Vas Népe Online legolvasottabb írásai (Január-június)

A Vas Népe Online legolvasottabb anyagait gyűjtöttük össze hónapról-hónapra - ezekből rajzoltuk meg 2009 "hírtérképét". Természeti katasztrófa, egyéni tragédiák, szép leányok, emlékezetes meccsek és néhány politikai esemény, ezeket keresték leginkább látogatóink.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Január: hó, áramszünet playmate-k

Ha január, akkor havazás, ha havazás, akkor borzasztó útviszonyok  - nem különösebb jósnak lenni ahhoz, hogy tuti fix témát találjon az újságíró télen.  2009 januárjában kétszer esett hó, mindkét alkalommal kamionok törték magukat és egymást. A második alkalommal a 86-os zalai szakasza szállította a témát: felszabadító hadsereget kellett küldeni az elakadt teherautókért.

És a január végi havazás az őrségben és Zalába napokra kiütötte az áramellátást - a szolgáltató szavakkal próbálta menteni a helyzetet, a hivatalok fél év múlva állapítottak meg hivatalosan, hogy, a nyugati végeken gyakrabban van vészhelyzet, mint az elfogadható lenne..

Sok olvasót érdekelt, hogy mi lesz a válságban megroggyant Eybl és az ott dolgozók sorsa: a cégnél munkásgyűlésen olvasták fel, kik maradnak és kiket rúgnak ki.

Ami a könnyedebb témákat illeti, a januári toplistára az illegális éjszakai fürdőzésre belógó fiatalok kontra polgárőrök bújócskája került fel. Azon már meg sem lepődtünk, hogy a szexi playmate-k szombathelyi jelenléte sokat ingerelt kattintásra. Mint ahogy az is szinte természetes, hogy a Weöres Sándor Színház díszbemutatója is vonzotta a látogatókat - az interneten is.

Sajnos, az év első hónapja sem múlt el balesetek nélkül: a Volán-telepen sérült meg halálosan egy fiatal szerelő. A 8-as főúton "szokásos" téli karambolban szétszakadt egy Skoda. Sokan keresték az 1999-es, deutschlandsbergi busztragédiára emlékező írásunkat is.

Február: tragédiák és szépségek

A hónap elejét a Cozma-gyilkossággal kapcsolatos hírek határozták meg - az MKB Veszprém kézilabdázóját egy bár előtt szúrták le. (A tragédiáról beszámoló testvérlapunk, a Napló látogatottsága minden addigi csúcsot megdöntött.) A vasnepe.hu-n több mint negyvenezren kattintottak rá az Ausztriában elfogott gyanúsítottakról szóló hírekre, de az egyik feltételezett elkövető, Sz.I.  iwiw-es fotóira is sokan kíváncsiak voltak. (Utóbb komoly polémia bontakozott ki a magyar online médiában, hogy nyilvánosságra hozhatóak egy gyanúsított, közösségi portálon található fényképei.)

Az ügy még napokig a forró témák közé tartozott: így a bárban készült videó, a külföldön feltartóztatott gyanúsítottakról beszámoló információkat is keresték látogatóink.

Egy másik tragédia is a toplistákra került: Ajkarendknél balesetet szenvedett egy fiatal vasi futballista.

A tophírek közé tartozott egy Haladás-Mattersburg edzőmérkőzés -  a nem igazán izgalmasnak tűnő felkészülési találkozót a játékosok tették azzá: a rugdalózást kiállítások követték, majd az osztrákok levonultak.

A hónap végén már könnyedebb témák kerültek a listára: elindult a Répce Szépe lánymustra jelöltjeinek a bemutatása. Látogatóink két hölgyet favorizáltak: Brigittát és Rékát.

Március: szép lányok és postarablás

Míg az MSZP lázasan és nem túl céltörően (kb: ki akar miniszterelnök lenni?) kutatta Gyurcsány Ferenc utódját, addig Szakál Norbert olvasónk karikatúrájával megtalálta az ideális jelöltet: és majdnem harmincezren úgy ítélték meg, a fiatalembernek alighanem igaza lehet.

A március közepén megtartott Répce Szépe verseny hírei - a választás és a későbbi győztes fotói - sok látogatót vonzottak. Szép leányok léptek fel a Romkertben is, mivel ezt meglehetősen alulöltözötten tették, rengeteg klikket gyűjtöttek. 

A hónap, vagy akár az év balekja címre is pályázhat az a férfi, aki maszk nélkül rabolta ki az uraiújfalui postát és saját autójával hajtott a helyszínre. Tettét azzal indokolta, hogy adósságai miatt pénzre volt szüksége, a bíróság júniusban öt évnyi szabadságvesztéssel honorálta a nem igazán átgondolt akciót.

A sajnálatos tragédiák márciusban: baleset a körmendi egyenesben, motoros fiatalember halála a 86-os mellett és Rábába zuhant kamion.

OLDALTÖRÉS: Április, május, június

Április: Hajas Ilona, szépségversenyek

Április: Hajas Ilona, szépségversenyek

Április: Hajas Ilona, szépségversenyek

Láogatóink szavazós kedvükben voltak áprilisban, annak ellenére, hogy több verseny résztvevőire is voksolhattak. Ekkor indult a Legszimpatikusabb pár vetélkedés, a párokra végül majdnem 80 ezer kattintás érkezett. De a Ballagás szépe - mind a győztesek, mind pedig a jelöltek bemutatása - is a topcikkek közé került, hasonlóan az egyetemi szépségversenyhez

Az egykori, népszerű tévébemondót, Hajas Ilonát bemutató írásunkat sokan keresték - a tévés személyiségről májusban szülőfalujában is megemlékeztek. Azt nem igazán tudtuk megfejteni, hogy mi volt a férfidivattal foglalkozó cikkünk sikerének oka, mindenesetre több ezer netező akarta látni a fotókat.

Az egyik megyei III-as futballmérkőzésen a hazai játékos komolyan atrocitálta a játékvezetőt - a netezők alaposan kommentezték a pályára nem illő cselekményt. Az Intercity-kisautó karambol hihetetlen szerencsés fordulattal ért véget: a kocsiban ülő a fiatalok megúszták az ütközést.

Tragikus esemény áprilisban is történt: Zalában meghalt egy vasi rendőr motorosbalesetben. A távoli Bolíviából lassan csepegő hírekből állt össze a kép: Rózsa-Flores Eduardot és egy magyar fiatalembert is lelőttek a helyi kommandósok rendkívül zavaros körülmények között. Az elfogottak egyike, Tóásó Előd a Szombathelyen tanult .

 Május: ingatlanadó, Kocsis Korinna és meccsek

A kormány az ingatlanadó különféle változatait tesztelte a népen, ezért nem lepő, hogy több mint húszezren kattintottak a témával foglalkozó írásunkra. Vas megye Szépe, Kocsis Korinna kiválóan szerepelt, közönségdíjas lett és harmadik lett a Magyarország Szépe választáson, a készülődésről szóló beszámolókat is sokan keresték.

A motorosbalesetekről készült riportunk is számos látogatót vonzott, és több ezren voltak kíváncsiak arra, hogy május 18-án jégesőt jegyezhettünk fel Körmenden és Szentgotthárdon. A sportesemények kiemelkedett a Haladás-ZTE meccs, illetve - már nem annyira a játék, hanem a balhék miatt a Videoton-szurkolók portyája és a Falco-Atomerőmű elődöntő bíróinzultálása.

Egy baleset fért fel a májusi toplistára: az erősen ittas sofőr frontális ütközése Szombathelyen

 Június: mindent vitt az árvíz

A június végén sohasem látott esőzés zúdult Vas megyére. Kőszeg belvárosában hömpölygött a dombokról lezúduló ár, ugyanez volt a helyzet a Kőszegi-hegység több településén is - majd következett a Rába-völgye végigsöprő árhullám. Rönököt és Vasszentmihályt nem a folyó, hanem kisebb vízfolyások áradása sújtotta. A legkeményebb napokról szóló helyszíni összeállításunkat több mint negyvenezren nézték meg - ekkor debültak saját készítésű videóink is.

Különös és tragikus esemény helyszíne volt a Rábahídvég: a megduzzadt Rábát egy Mikulásnak öltözött helybeli férfi akarta átúszni, ám elmerült a hullámokban - egy napig kutattak utána, de már csak a holttestét találták meg.

A toplistára egy magyar futballista burgenlandi, szerencsés kimenetelű  trombózisa került fel a temérdek árvízi hír mellé. Szentgotthárdon az előzetes záróvizsga hiánya miatt nem érettségizhetett egy osztály, egy szombathelyi férfi pedig döbbenten tapasztalhatta, ha nincsen regisztrációs matrica kocsija szélvédőjén, akkor a rendőr elveszi a forgalmit.

Bár a politikai események ritkán tartoznak a keresett írások közé, ezúttal sokan voltak kíváncsiak az Európa Parlamenti választás utáni elemzésekre, összegzésre és háttéradatokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!