Gyökerek és szárnyak a Vas-hegyen

A Vas-hegyen innen Gyökerek és szárnyak címmel a Vas-hegy tíz települését bemutató, színes fotókkal illusztrált könyv jelent meg az MG Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. gondozásában. A kiadványt a hét végén mutatták be.

Varga Nóra

Sé, Torony, Dozmat, Narda, Felsőcsatár, Vaskeresztes, Horvátlövő, Pornóapáti, Szentpéterfa és Ják történetét ismerheti meg az olvasó Bódizs Mária, Heinisch Zoltán és Kovács Géza a napokban megjelent a Vas-hegyen innen című kiadványából.

A célunk az volt, hogy a szokásos kistelepüléseket bemutató füzetek helyett a Vas-hegy tíz településének látnivalóit tárjuk az olvasók elé  hangsúlyozza Kovács Géza, a könyv egyik szerzője.  A könyv első részét, a bevezetőt Heinisch Zoltán írta, aki az ország másik pontjáról, a Bükk vadregényes vidékéről költözött ide közel ötven éve.

Az itt élő magyar, német, horvát nemzetiségek népszokásait, hagyományait is megismerheti az, aki fellapozza a kiadványt. A könyv magyar és német nyelvű, de horvát részek is vannak benne.

A Pinka-folyó az elmúlt rendszerben családokat, barátokat választott el egymástól  emelte ki Kovács Géza. Ma már viszont kirándulóhely, horgászparadicsom, ahova szívesen járnak kirándulni az emberek. A könyv második felében a tíz település értékeit és történetét dolgozták fel a szerzők. Színes nagyméretű fotókkal, számos légifelvétellel illusztrálták a látnivalókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!