Médiahack vagy szenzáció: gigantikus űrhajó a Holdon (videóval)

Földönkívüliek űrhajója, vagy kész átverés: négy kilométer hosszú ufóroncsot filmezett le a Holdon egy titkos amerikai űrmisszió. Vagy mégsem, mindenesetre képek azért vannak valamiről, ami ott hever a sötét oldalon, és az sincs kizárva, hogy Darth Vader volt a sofőrje.

MTI

 


A szivar alakú képződményt vagy tárgyat még 1971-ben fotózta le az Apollo 15 legénysége a Hold túlsó oldalán. Előbb az olasz, majd ennek nyomán a liechtensteini, tegnap pedig a német sajtó arról számolt be, hogy 1976-ban szupertitkos, Apollo 20 névre keresztelt expedíció indult a hengeres valami feltérképezésére. Minderről William Rutledge, a küldetés egyik résztvevőjebeszélt, aki a fotókat is közétette.

A Youtube feltöltött sorozaton egyre jobb minőségű képeket látunk a négy kilométer hosszú és ötszáz méter magas tárgyról - a videómegosztón kommentelők közül nem mindenkit győzött meg a bemutató. Mint ahogy Rutledge úr újabb bejelentése is erősen a  legendák és átverések fele tereli az ügyet:  az egykori repülőtiszt szerint az Apollo 20 nem csak az űrjármű miatt kutakodott, hanem egy kisebb város romjait is feltérképezte. Ha hiszik, ha nem, arról is készült egy felvétel, és annak megjelentetését sem úszhatjuk meg.

A kérdéses valamiről készült panorámafotó itt található, a scrollozható képen, a dupla holdkráter melletti "lyukban" kell keresni a nevezett területet.

Aki videón szeretné végignézni a nagyítás során "előálló" gigantikus űrszekeret, annak Youtbe-ra felnyomott holmi - még egyelőre város nélkül...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!