Mégsem lesz bioetanol gyár Kőszegen?

A Zölderőmű Kft. nem fizette ki az ingatlanszerzési illetéket, az APEH végrehajtást akart bejegyezni a kőszegi bioetanol gyár tervezett területére. A város képviselői azonnali hatállyal felbontották a szerződést.

Némethy Mária

Kőszegen pletykaként hallottam a hírt: kútba esett a tervezett bioetanol gyár ügye, nem lesz belőle semmi.
Tényleg így van? Mi a helyzet körülötte? Kérdéseinket dr. Tóth Lászlónak, Kőszeg jegyzőjének tettük fel.

A hírből az igaz, hogy a város képviselői zárt ülésen azonnali hatállyal felbontották a bioetanol gyárat létrehozni szándékozó Zölderőmű Kft.-vel a szerződést  válaszolta a jegyző, aki hozzáfűzte:  De ezzel még nem biztos, hogy tényleg nem lesz Kőszegen bioetanol gyár.

Dr. Tóth László elmondta: az adóhatóság végrehajtási joggal szándékozott megterhelni az önkormányzat által a bioetanol gyár létesítésére  négyzetméterenként jelképes összegért, egy forintért átadott területet, mert a kft. nem tudta kifizetni a több mint tízmillió forintos ingatlanszerzési illetéket. Lefoglalták az ügyvezető cégben lévő tulajdonrészét is.

Amikor ezt megtudtuk, azonnal összeült a képviselő-testület,  azonnali hatállyal felbontotta a szerződést a kft.-vel. Így a város visszakapta a 8 hektáros területet. Ám egy amerikai cég komolyan gondolja az üzem megvalósítását. Vele az önkormányzat erről közvetlenül próbál  tárgyalni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!