Mi kerüljön a fa alá? Ajándék ötletek karácsonyra

Van, aki előre gondolkodik és már hónapok óta figyeli szeretteit, s az elejtett mondatok morzsáiból novemberre más kézzel fogható karácsonyi ajándékok sorakoznak a szekrény mélyén, de sokan csak az utolsó pillanatban indulnak beszerző körútra, úgy, hogy fogalmuk sincs mi kerül majd a fa alá. Nekik segítenek tippjeink.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Régi ötletek új köntösben és mai meglepetések
Sokan szeretik „elütni” az karácsonyi ajándékot azzal, hogy vesznek egy könyvet,  mert az a szokás. Pedig egy könyv igazán szép ajándék lehet, ha körültekintően választunk. Ehhez pedig nem elég az első nekünk tetsző keménytáblásra rámutatni. Olyant kell választani, amivel örömet szerzünk a másiknak, illetve hasznos számára. A virágot kedvelő hölgyek biztosan örülnek egy, a szobanövények ápolásáról szóló könyvnek, de a fiatalok körében manapság nagy népszerűségnek örvendő póker játékhoz is találunk rengeteg hasznos olvasmányt, melyek a nyerési esélyeket is növeli Apropó póker: akár kellékeket is vetünk a játékhoz.  Nagyszülők, idősebb rokonok kaphatnak az egészséggel kapcsolatos könyvet, de jó ajándék lehet  például egy vérnyomásmérő, egy masszírozó készülék vagy esetleg egy belépő a kedvenc gyógyfürdőjükbe.

A kisgyermekek persze a játéknak örülnek a legjobban, de ügyeljünk arra, hogy ne csak divatos legyen, hanem hasznos is. Rengeteg készségfejlesztő játék kapható, s a nagyobbaknak már társasjáték is kerülhet a fa alá. Lehetőleg olyan, ami nem csak szórakoztató, hanem bővíti az ismereteket is.


Kedves, személyes, illetve saját készítésű ajándékok
Népszerűek manapság a bögrére, noteszre, egérpadra nyomtatott fotók, de ha valami ötletesebbet szeretnénk készíttettetünk egy puzzle-t a képből. Év vége lévén kedveltek naptárak is, melyeket számítógépen mi is elkészíthetünk, s tetszés szerint díszíthetünk fotókkal, idézetteket.

Névre szóló meglepetést is készíthetünk: választhatunk feliratozott tollat, hímeztethetünk törölközőt, köntöst.

Gyárthatunk például fényképalbumot. Készműves boltokban kapható album, de keményebb lapokra is ragaszthatjuk a fotókat, s mikor elkészült, tetszés szerint beköttethetjük.
A szalvéta technika sok ajándék alapja lehet, majdnem bármit bevonhatunk vele. Képet, ékszeres dobozt, tolltartót, noteszt készíthetünk, de üvegfestékkel is varázsolhatunk csodás motívumokat vázákra, gyertyatartókra. A hobbi boltok széles választékot kínálnak a különféle kellékekből.

A barátnőknek  kedveskedhetünk például egy saját magunk által összeállított receptes könyvvel. Az egyszerűbb változathoz elég egy kapcsos, kemény táblás notesz, de akár be is köttethetjük a kinyomtatott recepteket. Személyesebbé tehetjük a leírtakat, ha kapcsolunk megjegyzéseket, képeket is  a receptekhez. Mondjuk, egy fotót, amin épp a kedvenc sütemény mellett beszélgetünk

Nagyszülőknek és édes szájú családtagoknak készíthetünk - akár saját sütésű édességekből  -  „ínyec-csomagot”. Egy-egy mutatós karácsnyi fémdobozba, üvegtálkába is rejthetjük a nyalkáságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!