Nem épít vendégházat az alelnök, visszaadja a Leader-pénzt

Nem használja fel a megítélt 41 millió forintos támogatás a Vasi Őrtorony Leader Egyesület alelnöke. Az MSZP megyei alelnökeként is ismert Nagy Antalnak nem sikerült az önerőt előteremteni: nem kapott banki hitelt.

Angyal László

Beszámoltunk a Vasi Őrtorony Leader Egyesület 900 milliós pályázatáról, megírtuk, hogy Nagy Antal, az egyesület alelnöke -  aki a MSZP megyei alelnöke - a vidékfejlesztési pályázaton egyéni vállalkozóként kapott 41 millió forint  támogatást.

A vendégház azonban nem épül meg, mivel 28 millió forint önerő előteremtésére nincs esély. 

Nagy Antal lapunknak elmondta: "Idegenforgalmi szakvégzettséggel rendelkezem, a térségben nincs elég szálláshely,  vállalkozóként  szerettem volna  vendégházat építeni és üzemeltetni itt, Nádasdon. Bankokkal tárgyaltam, kiderült: a 28 miliós önrész kamata  21 millió forint. Ráadásul a pénzintézetek nem hiteleznek kezdő vállalkozásoknak, így már megírtam lemondó nyilatkozatomat, melyet elküldök a megfelelő hivatalba. Egyúttal jeleztem az Vasi Őrtorony Egyesületnek: ezt az összeget a következő pályázati fordulóban újra felhasználhatják.

Portálunk úgy tudja: több vállalkozó fontolgatja, hogy lemond a megítélt  pénzről. Az ok: míg az egyesületek, önkormányzatok esetében száz szazalék, addig náluk 60 százalékos a projektek támogatása. Ezért  szerencsés  lenne, ha  a változna (részbeni előfinszírozásra) a pályazati kiírás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!