El Hadji Diouf fél lábbal már a Haladásban

Szinte biztosra vehető, hogy a görög AEK Athén szenegáli származású, de holland állampolgárságú játékosa, a 21 éves El Hadji Diouf tavaszal kölcsönben a Haladásban szerepel. A győri Zámbó viszont nem lesz a vasiak futballistája.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Mint arról már kedd délután beszámoltunk, a Haladás által kiszemelt Zámbó Bence nem a Rohonci úton, hanem Diósgyőrben folytatja pályafutását. Az AEK Athén játékosa, El Hadji Diouf viszont vélhetően a vasiaknál játszik tavasszal - már csak Róth Antalnak kell rábólintani a támadó középpályás szerződtetésére. A héten mindenképen eldől a légiós sorsa.

- Zámbó Bence a Diósgyőrt választotta, már meg is szakítottuk a tárgyalásokat vele, illetve a menedzserével tudtuk meg Tóth Miklóstól, a Haladás klubmenedzserével. - Ám van kiszemeltünk hátvéd posztra, tárgyalunk egy 32 esztendős montenegrói labdarúgóval, akinek a nevét egyelőre nem árulnám el. Továbbá rajta kívül is van még olyan játékos, akit a szakmai stáb el tudna képzelni a keretben, és akivel már tárgyalóasztalhoz is ültünk. Neveket ebben az esetben is majd csak akkor mondanék, ha már valami konkrétumról be tudok számolni.

- El Hadji Diouf menedzserével már mindenben megegyeztünk, a tavaszi szezonra vennénk kölcsön a csatárt - folytatta Tóth Miklós. -  Ugyanakkor néhány napos próbajáték azért vár a szenegáli fiúra, a végső szót ebben az ügyben Róth Antal vezetődző mondja ki, a hét végig mindenképpen megszületik a döntés de jó esély van arra, hogy Diouf Szombathelyen folytatja pályafutását. Varga Zoltán ügyében nem tudok beszámolni előrelépésről. A kapust élő szerződés köti a REAC-hoz, ami bonyolítja az ügyet éppen ezért elhúzódó tárgyalássorozatra számítok.

 

A Haladás keretében egyetlen sérült van: a téli holtszezonban a térdével műtötték a klub saját nevelésű fiatal védőjét, Devecseri Szilárdot.

- Szilárdnak a térdében megreped egy porc, ezt a sérülést kellet rendbe rakni műtéttel - fogalmazott dr. Tarabo Zoltán, a Haladás csapatorvosa. - A bevatkozás jól sikerült, a játékos már gyógytornászhoz jár. Gyors rehabilitációra számítunk, legkésőbb két hét múlva csatlakozhat a kerethez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!