Hajnalig tartott a vasi svábok bálja (képgalériával frissítve)

A kiváló hangulat miatt az eredetileg tervezett három óra helyett vasárnap hajnali négykor ért véget hatodik szombathelyi svábbál a Pannónia étteremben.

Erős D. Zoltán

Egy héttel a kőszegi után a hét végén Szombathelyen rendezték meg a hagyományos svábbált. A   mintegy  száz vendéget  a rendezvény védnöke, Szombathely  polgármestere,  dr. Ipkovich György valamint   a Német Kisebbségi Önkormányzatok Vas  megyei elnöke,  dr. Wenczl Miklós köszöntötte. A bálozókat levélben üdvözölte  a Vas Megyei Közgyűlés  elnöke, Kovács Ferenc, aki soraiban az egymáshoz tartozás élményének jelentőségét hangsúlyozta, s a közös gondolkozás értékteremtő szerepére mutatott rá.

A    nyitóműsort  a  Hatosné  Németh  Valéria   vezette  vaskeresztesi táncegyüttes,  valamint a szombathelyi  Reguly Antal Általános Iskola diákjai  adták.

A hangulatteremtésben  fontos szerepe  volt a  Pilisi Sramli  együttesnek, amelynek   előadásában már a vacsora közben  felcsendültek  sváb dallamok.   A  Feldhoffer  János vezette  csapat szolgáltatta a muzsikát egészen hajnalig.

A tánc mellett a bálozóknak lehetőségük volt arra is, hogy megkóstolják a Kőszeg és Vaskeresztes Hegyközség borait is. 

 - Nagyon jól sikerült a bál,  s ami külön öröm, hogy  sok volt a fiatal   - fogalmazta  meg  érdeklődésünkre dr. Wenczl Miklós.

A kiváló hangulatot jól mutatja, hogy az eredetileg  három órára tervezett  zárórát kénytelen voltak  egy órával  kitolni.  

Ez volt a hatodik  szombathelyi svábbál,  s ezt a hagyományt   a jövőben is    folytatni kívánják. 

 A Német Kisebbségi  Önkormányzatok Vas megyei  elnöke elmondta,  bíznak abban, hogy jövőre még több vasi és   zalai  németek lakta településről  érkeznek majd bálozók.  Ezzel még inkább  regionális  jellegűvé válik  majd a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!