Rendkívüli küldöttgyűlés összehívását kéri a vasi SZDSZ

A vasi szabaddemokraták nem támogatják pártjuk és az MDF választási együttműködését. Sőt: az alakulóban lévő paktum ügyében rendkívüli küldöttgyűlés összehívását kérik.

Angyal László

Információink szerint nemrégiben ülésezett az SZDSZ megyei elnöksége, és két fontos határozatot hozott: Vas megyében nem köt választási együttműködést a Magyar Demokrata Fórummal, másrészt rendkívüli küldöttgyűlés  összehívását kezdményezi a párt országos  vezetőségénél.  

Megkerestük Németh Kálmánt, az SZDSZ vasi elnökét, aki megerősítette a hírt, és hozzátette: felvették a kapcsolatot  a párt megyei elnökeivel, és kérik támogassák indítványukat. A liberális politikus szerint a küldöttgyűlésnek kellene határozni az SZDSZ országgyűlési képviselő-jelöltjeiről, és arról, mely pártokkal szervezetekkel kötnek választási együttműködést.

- Vas megyében az öt választókörzetből négyben MDF állítana jelöltet, ami elfogadhatatlan számunkra.Tárgyaltam az MDF megyei és szombathelyi elnökével, Gróf Istvánnal és Magyar Józseffel akik elmondták: a vasi demokrata fórumosok is a választási szövetség ellen vannak.

Németh Kálmán hozzáfűzte: jogi szakértőik szerint ha az MDF zászlója alatt indulnának a választási kampányban, akkor az SZDSZ elveszíti saját arcát, önállóságát, hiszen ha bejutnának a parlamentbe, akkor sem alakíthatnának   önálló frakciót az országgyűlésben. 

Még egy hír a szabaddemokraták háza tájáról: húsz év után kiszáll a politikai ringből dr. Hankó Faragó Miklós, aki közleményt adott ki arról, hogy  a 2010-es választásokon nem kíván elindulni.

Úgy tudjuk, döntését a hónap elején jelentette be a szombathelyi szabaddemokratáknak. A hírt sem a képviselő, sem a párt megyei vezetői nem kívánták kommentálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!