Új évi bűnkörkép: repültek a poharak, csattantak a pofonok

2009 utolsó és 2010 első napja sem volt eseménytelen. Bár ittasan kevesen ültek volán mögé, némi alkohol hatására többen is randalírozni kezdtek. Volt, hogy rövid idő alatt kétszer is kellett vonulni ugyanoda, de az is előfordult, hogy az ittas férfi azzal kezdte az évet, hogy megütötte asszonyát, sőt egy nő poharakkal dobálózott egy kávéházban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Nem éppen bulizással telt az szilveszter annak, aki betört egy  Pázmány Péter körút alatti  lakásba Szombathelyen. Az ismeretlen tettes az ablakot zúzta be, majd bement a lakásba, de onnan semmit nem tulajdonított el.

Éjjel fél 3 körül riasztották a rend őreit, hogy a megyeszékhelyen a Belső Uránia udvarban – ahová nem sokkal éjfél után már egyszer vonulni kellett hasonló eset miatt - nagy csetepaté van. Egy vendéglátóhely előtt a parkolóban keveredett szóváltásba néhány új évet ünneplő. A szavakat tett követte: egyikük  tettleg bántalmazott két szombathelyi férfit. „Cselekménye erőszakos, kihívóan közösségellenes, és alkalmas volt arra hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen” - olvasható az esetről kiadott rendőrségi közleményben. A garázdát előállították,  ellene büntetőeljárást kezdeményeztek.

Alig telt egy óra, a  Kisfaludy utcában szedtek össze egy újabb felbátorodott nagyszájút.
Egy sorkikápolnai lakos a Kisfaludy Sándor utcában keveredett vitába egy hölggyel, aki aztán meg is ütött. A szombathelyi asszony a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. A férfit előállították.

Szintén garázdát „gyűjtöttek be” a Horváth Boldizsár körútról az éjszaka folyamán.

Káldon a discóban sem volt nyugodt az éjszaka. Szilveszter éjjelén egy egyházashetyei lakos telefonon bejelentette, hogy meg akarják verni. Mint kiderült, a bulizó szóváltásba keveredett, majd vitapartnere meglökte, melynek következtében a pultnak esett és könnyebben sérült. A bántalmazott  könnyű testi sértés miatt magánindítványt terjeszt elő- áll a hatóság közleményében.

Egy vasvári kávézóban kicsit elharapózott a buli. Nem sokkal éjfél előtt jelentették, hogy egy vendég a kiszolgáló pulton keresztül üvegpoharakat dobál pincér felé. Mint kiderült egy helyi házaspár okozta a hajcihőt,  hangoskodtak és a vendégeket inzultálták. A kávézóban dolgozó kiszolgáló szólt nekik, hogy hagyják abba, majd erre a házaspár hölgy tagja üvegpoharakkal kezdte őt dobálni a pulton keresztül. A kiszolgáló felszólította, hogy hagyja abba, de miközben rendőri intézkedést kért a hölgy tovább dobálta. Ezt követően a házaspár elment, de közben trágár szavakat kiabáltak vissza felé. A kávézó kiszolgálója szerencsére nem sérülést meg.

Sitkén egy ittas kerékpárossal szemben intézkedtek. A kapatos gércei lakos  kerékpárját tolva elesett és magatehetetlenül feküdt az úton. Miután a mentőorvos megvizsgálta, a lakására szállították az óévet búcsúztatót.

Szombathelyen a Jégpince utcából állítottak elő vérvételre egy szombathelyi lakost, aki láthatóan  ittasan kerekezett, de a szondát nem volt hajlandó megfújni.  A vérvétel viszont kimutatta, hogy ivott, így ellene szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Erősen ittasan ült a volán mögé egy nemesnépi lakos. Pechére Bajánsenyén igazoltatta a rendőr.  Suzuki SWIFT 1.0 GL típusú kocsit a Kossuth utcában állította meg a járőr, s a szonda alkohol fogyasztást mutatott. Ezután vérvételre vitték a kapatos sofőrt, s a vért vevő ügyeletes orvos a klinikai tünetek alapján erősen ittasnak minősítette – így ugrott a jogosítványa.

Vélhetően az alkohol játszott közre abban a balesetben, mely Magyarszombatfa belterületén  történt. Egy rönöki lakos közlekedett Magyarszombatfán, s a Fő útról 7451-es út irányába akart kanyarodni, de helyette becélozta a szemközti árkot. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, viszont a szonda alkoholt mutatott, s a vérvétel megerősítette ezt.  Az ittas sofőr tovább tetézte bűnét, hiszen a rendőr nem tudta elvenni a jogosítványát, mert az nem volt nála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!