Zajos sikerrel kezdték az évet a sárvári fúvósok

Hangos sikerrel kezdte az új évet a Sárvári Koncert-fúvószenekar. Szombat esti koncertjükre zsúfolásig megtelt a Tinódi-gimnázium tornacsarnoka, a teremben egy gombostűt sem lehetett volna leejteni.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


Harmincöt éves hagyomány, hogy a Sárvár fúvószenekara koncerttel köszönti az új esztendőt. Mint ahogy hagyomány az is, hogy az év első fellépésén vadonatúj műsorral rukkol elő a zenekar. A Szélesi Attila karnagy vezette koncert-fúvószenekar koncertjére zsúfolásig megtelt a Tinódi-gimnázium tornacsarnoka. A rendezvényt Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, Kondora István sárvári alpolgármester, valamint Dohos László, a Magyar Fúvószenekari és Mazsorett Szövetség elnöke, Liszt-díjas karnagy is megtisztelte jelenlétével, de tapolcai, pécsi fúvószenekarok karnagyai is eljöttek a koncertre.

Időben, térben és hangulatok között utazhatott az újévi hangverseny közönsége: az angol légierő indulója után a ma is alkotó cseh zeneszerző, Pavel Stanek Mese-szvitjét hallhatta a közönség. A belga ejtőernyősök indulója után Spielberg nagyszabású filmjének, a Schindler listájának zenéje csendült fel: a John Williams komponálta műben Hirschberg Anna játszotta a hegedűszólót, zongorán közreműködött Hirschberg Henrik zongoraművész. Robert W. Smith Íliász című művével folytatódott a hangverseny, melyen ez a műsorszám hozta meg az első tapsvihart. A zenekar tavaly egy cseh fúvósfesztiválon hallotta Karel Belohoubek Klarinét-csárdását, és már akkor elhatározták, hogy ők is műsorra tűzik a felvidéki dallamokra épülő művet. A sárvári közönség Ódor Kristóf klarinétszólójával hallhatta a csárdást.


A hangverseny második részében népszerű, könnyedebb darabok is helyet kaptak. Vajda András xilofonszólójával érdemelte ki a tapsot, az Abba-slágerek sikere pedig előre borítékolható volt. A koncert - ráadások előtti - utolsó műsorszámát, Brahms 5. magyar táncát Kovács Imre vezényelte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!