Szombathelyi Televízió: 20. születésnapjukat ünnepelték

Huszadik születésnapját ünnepelte pénteken este a Szombathelyi Televízió. Az Agora Savaria Filmszínházból közvetített kétórás élő adásban az alapítók és a ma már országos televíziókban dolgozó egykori munkatársak is megszólaltak.

MTI/AP

 

Kovács Ági és Sulyok Tamás stúdió helyett a mozi nagytermének színpadáról köszöntötte a nézőket és a széksorokban helyet foglaló vendégeket. A Szombathelyi Televízió műsorvezetői elsőként a "szombathelyi kalózkapitányt", Sibinger Jánost, a kezdetekben még kalózadóként működő városi televízió első főszerkesztőjét faggatták. Az este folyamán olyan televíziósok is megszólaltak, akik a vasi megyeszékhely tévéjénél ismerkedtek meg a szakma alapjaival, és ma már országos csatornák műsoraiban köszöntik a nézőket.

A születésapi ünnepségre "hazajött" többek között a Duna Televízióban dolgozó Szántó Georgina, a TV2 Naplójából ismerős Tóth Andrea, a ma már Sopronban dolgozó Szekeres Kriszta és az MTV operatőre, Kiszer Barbara, de Bartók Zoltán, a TV2 tudósítója is felelevenítette városi tévés emlékeit.  Voltak, akik archív felvételek és telefonon rögzített beszélgetés révén váltak az ünnep részeseivé: az ugyancsak a Duna Televízióból ismerős Bartók László-Kalocsai Andrea házaspár is meleg szavakkal gondolt vissza a szombathelyi kezdetekre, akárcsak a ma már Ausztráiában élő egykori gyártásvezető, Császár Péter. A beszélgetések között a Szombathelyi Televízió munkatársai által összeállított bejátszások segítették a múltidézést, nagy sikere volt a bakikból összevágott kisfilmnek.

A Weöres Sándor Színház növendékei - Lévai Tímea és Borbiró András - pedig egy álhíradóval lepték meg a nézőket: a műsort a színház színésze, Kelemen Zoltán írta és rendezte.

A jubiláló televíziót dr. Ipkovich György,Szombathely polgármestere és Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke is köszöntötte, Grünwald Stefánia, az Agora Kulturális és Turisztikai Központ igazgatója pedig egy húszéves borral lepte meg Szöllősi Ivánt, a Szombathelyi Televízió igazgatóját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!