A sátánt üldözi a sárvári csillagharcos

Rettegésben tartja egy férfi a környezetében élőket: fenyegető leveleket, üzeneteket ír, néha éjszaka zajt csap, mindezt a csillagharcosok védelmében.

Peltzer Géza

Sárváron, a Sári városrészen a templom környékén van egy elhagyott üzlet, itt él egymagában P. Zs. Már életvitele is irritálja a környéken lakókat: a kicsi bolt előtt gyakran szemetes az árok, többen úgy tudják, hogy a férfi éjszakánként az úton haladó autókat dobálja. De már ezen is túlment, fenyegető üzenetekkel teleírt papírlapokat helyezett el az üzlet kirakatában. Innét a dolog kezdett komolyra fordulni.

Érdeklődöm a szemközti kocsmában, azt hallom, az illető időnként hosszú időre eltűnik, amúgy koplett őrült, nem érdemes foglalkozni vele. A szomszédos kis boltban a helyben lakó férfi és családja komolyan veszi a  fenyegetéseket, feljelentést is tett a rendőrségen zaklatás miatt.

Z. F. tucatnyi papírt vesz elő, ezek mindegyikén P. Zs. üzenetei olvashatók. Van, amelyiken a szövege mellett jókora kés is ékeskedik.

- Állandóan molesztál bennünket, százszor üvöltötte már a házunk előtt, hogy k... anyád. Amikor ez esténként negyedórákon keresztül megy, hát egy kicsit már idegesek vagyunk - meséli Z. F. - Közben csapkodja a kaput is. Fiam azt mondta, ne törődjek vele, azért megkérdeztem, mi baja van velem. Azt válaszolta, hogy a sátánokat üldözi.
Az udvarban mozgásérzékelő kapcsolja fel sötétben a fényt, erre P. Zs. azt mondta, nem tudja a sátánt elüldözni, mert ez a fény zavarja őt. Más fényforrások is terhére vannak, mert az éjszaka arra haladó gépkocsikat állítólag megdobálja műanyagpalackokkal -  ugyancsak az erős fényhatás miatt, ami gátolja a sátánüldözés közben.
 
- Mit mondjon erre az ember? - teszi fel magának a kérdést Z. F. - Van, amikor elviselhető, van amikor nem.

Kopogok a szemközti boltban, negyvenes férfi jön ki az ajtóba. Türelemmel válaszol kérdéseimre.
 
- Félnek magától a környéken lakó emberek. Mit szól ehhez?
 
- Pont ők azok, akik piszkálnak engem. Én nem bántottam senkit életemben. A leveleket meg már bevettem a kirakatból.
 
- A rendőrök jártak itt magánál?
 
- Voltak, de nem csináltak semmit,

- Igaz, hogy egy alkalommal a templomkerítésen ült, késsel a kezében?
 
- Az az ügy már lezárult.
 
- És a csillagharcosok?

-  Valamikor léteztek, lelkileg ma is vannak. Ezek tények. Itt mindenki gondolatolvasó, energiát küld a másiknak. Csak senki nem akar beszélni a dolgokról, ez az igazság. 
 
- Ezek szerint ön békés ember, csak vannak zavaró körülmények.
 
- Igen, néha. 
 
Papírra vetett üzenetek

Több üzenet került a kirakatba, postaládákba. Néhány részlet: "megszenvedtek azért, mert zavartok másokat felesleges gondolatokkal. És azért is, mert a csillagharcosokat megfélemlítitek."

"Z. F., K. J.,  V. J. a főbűnösök, megölni a feleségeiket is. Illik összefognotok nektek, akiket megerőszakoltak ... akárhány éve történt, a lelketeket ne engedjétek megalázni."

"A Z. az öreg J, a románok és még egy csomó  ellenségeink vannak, küzdjünk ellenük a jövő békessége érdekében".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!