Szivaroztak és fagyállót ittak hozzá

Tömény fagyálló volt abban a palackban, amelyből K. Gábor és barátja, László italozott Pácsonyban. Közben szivaroztak is a kis sárga házban, K. Gábor nem élte túl.

Angyal László

Pácsony fő utcáján járunk, már csaknem a falu végéhez érünk, amikor megállunk a kis sárga háznál, melynek udvarán múlt héten meghalt a 37 éves K. Gábor. 

Velünk van a Vasvári Rendőrkapitányság két nyomozója, Németh Attila és Sándor Zsolt. Harmadik társukkal együtt ők végezték el itt csütörtök reggel a helyszíni szemlét. 
 
- Haláleset miatt hívták a rendőrség ügyeletét, amikor megérkeztünk, a fiatalember élettelen feküdt az udvaron. A  kerítés mellett, egy szál alsónadrágban volt, egyik  lábáról leesett a papucs. Közigazgatási eljárás keretében indult a vizsgálat, nekünk az orvos szakértő megérkezésig az volt a dolgunk, hogy biztosítsuk a helyszínt, rögzítsük a nyomokat, fényképeket készítsünk. Beszéltünk a bejelentővel, Lászlóval. Elmesélte, hogy előző este együtt ittak: egy ásványvizes üvegből töltöttek likőrszerű valamit, amit vízzel higítottak. Megnéztük mi is, odabent a félhomályban  vörösborszerű színe volt az italnak, idekint pedig kékes színűre változott. Nemsokkal később László leült egy székre, mert nem tudott a lábán megállni. Olyan volt, mint aki erősen ittas, csakhogy néhány perc múltán elkezdett  rogyadozni, tántorogni. Azonnal hívtuk a helyi orvost, aki megvizsgálta őt. Megmutattuk neki az elhunytat is, mert  Lászlóhoz hasonlóan az ő szája szélén is fehér hab volt. Az orvos mérgezésre gyanakodott: hívta a mentőket, a vasváriak perceken belül megérkeztek. László életveszélyes állapotát stabilizálták, majd a kórház intenzív osztályára szállították. 

Úgy tudjuk, már  jobban van: a belgyógyászati osztályon ápolják.

A házban lakik János, ő azt mondja: neki szerencséje volt, műtéte miatt nem ihat alkoholt.
 
- Lászlónak sem volt nagyon kedve inni, de némi unszolás után megkóstolta a likőrszerű valamit. Töltöttek nekem is, de én ráöntöttem a tűzre. Sercegett, majd kékes lánggal égett. Akkor este nem volt gyanús az ital, Gábor hozta valahonnan, és megkínált bennünket. Azt mondta: ő ivott  már, és semmi baja nem lett  tőle. Éjjel fél kettőkor megébredtem, mert valaki a konyhában zörgött. Nem mentem ki megnézni, de úgy vélem, Gábor lehetett az: utoljára meghúzhatta még az üveget.

János szerint Gábornak szerelmi bánata volt, ezért gondolta, hogy néhány napra ideköltözik. Előtte az egyik pácsonyi rokonánál járt, pénzt akart kérni tőle. Az illető nem adott neki pénzt, de négy szivarral megajándékozta őt, mert ő nem dohányzik, s még aznap este elszívták a szivarokat...

Eltűnt a tömény fagyállós üveg a rokon ablakpárkányáról

A Vasvári Rendőrkapitányságon elmondták, hogy a másfélliteres műanyagpalackban tömény fagyálló volt. Ezt az elhunyt  pácsonyi rokonától  tudják, őt az ügyben már meghallgatták. Az illető azt mondta: háza ablakpárkányán volt  a  fagyállóval teli palack, ami azonban szerdán eltűnt onnan - igaz, nem akkor, amikor K. Gábor náluk jár.

Az ügyben tovább folyik a vizsgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!