Erre már lehet építeni: 1:1-es döntetlent játszott Győrött a Haladás (nyilatkozatokkal)

Az első félidei halványabb produkciót követően szünet után nagyot javult a Haladás játéka, és Guzmicsék akár három ponttal is távozhattak volna a győri ETO-Parkból. 1:1 lett a végeredmény, a vasiak értékes pontot hoztak a Kisalföldről.

Pum András

Győri ETO-Szombathelyi Haladás 1:1 (1:1)

Győr, ETO-Park, 1500 néző,  játékvezető: Oláh.

Győri ETO:  Stevanovic - Tokody, Fehér, Eugene,  Szabó - Koltai, Józsi., Pilibaitis, Kink - Copa, Aleksidze

Szombathelyi Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. - Rajos, Simon Á., Halmosi - Nagy G., Oross, Sipos.

Bő húsz perccel a mérkőzés kezdete előtt szinte több rendőr posztolt a stadionnál, mint ahány szurkoló gyülekezett: a Hali kemény magot nagyjából 40 rendőr kísérte az ETO-Park előtt.

Tíz perccel a kezdés előtt sem vagyunk sokan, ezer néző sütkérezik a kissé szeles, de napsütésese időben. Szombathelyről körülbelül 100 szurkoló kísérte el a Halit.

A mérkőzés egyperces gyásszünettel kezdődött, a pénteken elhunyt Varga Zoltánra emlékeztek a jelenlévők.

A Győr tiszta fehérben, a Haladás talpig zöldben játszik. A hazaiak kezdték a játékot.

Az ETO-drukkerek hamar véleményt nyilvánítottak kedvenceik korábbi teljesítményéről: "Sz..bunkerfoci, sz..r bunkerfoci, nem kell a sz..r bunkerfoci" skandálja a győri tábor...

9. perc: Szabó bal oldali beadását Rózsa az utolsó pillanatban ütötte el az ötösön berobbanó  Pilibaitis feje mellől.

Bő tíz perc játék után megállapíthatjuk: eddig nem sokat tett hozzá a játékhoz a Haladás, a szombathelyi gárda kizárólag a védekezésre koncentrál.

15. perc: 1:0. Alekszidze lépett ki a bal oldalon, 15 méterről kapura lőtt, Rózsa éppen Tokody elé ütötte a labdát, aki ismételt, a labda pedig Lengyel kezére pattant. Tizenegyes. Szépséghiba, hogy Lengyel leszorított kezét találta el a labda,így abszolút érthetetlen a döntés, még a győri nézők is szemüket dörzsölik... A védő ráadásul sárgát is kapott. A büntetőt Józsi a jobb sarokba lőtte (1:0).

18. perc: Tóth Péter kapott sárga lapot reklamálásért.

29. perc: Halmosi passzolt Siposhoz, a csatár bal oldali, 24 méteres lövése alig zúgott el a felső léc felett.

32. perc: Szabó nyargalt el a bal oldalon, középre ívelt labdájára nem mozdult ki  Rózsa, így a hosszún érkező Koltai nyugodtan lőhetett, ám hat méterről, kapásból a bal sarok mellé bombázott.

35. perc: Nagy Gábor tört be a bal oldalon a tizenhatoson belül, amikor az alapvonal közelében Fehér kissé meglökte. Mondjuk úgy, véleményes tizenegyes...Fehér sárga lapot kapott. A büntetőt Tóth Péter a jobbra mozduló Sztevanovics mellett laposan a kapu közepébe lőtte (1:1).

Közben esemény a lelátón is: a szombathelyi tábor egy része a nem messze tőle helyet foglaló győri brigád felé vette az irányt, egyelőre kerítésrázás és verbális háború folyik a felek között.

Vége az első félidőnek, két erősen vitatható büntető, győri fölény, szombathelyi védekezés: nagyjából így foglalható össze a 45 perc.

Úgy tűnik a szünet sem hoz megnyugvást néhány izgága Hali-drukker számára: mintegy harmincan továbbra is a kerítés mellett néznek farkasszemet a győri ultrákkal.

Miután a vasiak rájöttek, hogy ebből most nem lesz boksz, a szünet közepére visszavonulót is fújtak.

A szünetben azért így is akad látnivaló: két pályagondnok egy-egy bottal - magyar-orosz válogatott meccshez hasonlóan - a gyepet rendezgeti vissza.

Megkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.

50. perc: Sipos ívelt középre szabadrúgást, a védők között felugró Oross nyolc méterről a léc fölé bólintott.

A második félidőt jobban kezdte a Haladás, mint az elsőt, Halmosiék elsősorban Orosst igyekeznek megjátszani.

52. perc: Nagy Gábor csapott le egy labdára a bal oldalon, de hét méteres, éles szögből leadott lövését biztosan fogta Sztevanovics.

53. perc: Oross tette ki a bal oldalon felfutó Sipos elé a labdát, aki tolt egyet rajta, majd tíz méterről a jobb oldalhálóba bombázott.

54. perc: Sipos rúgta meg Pilibaitist, sárga lap.

56. perc: csere a Győrben, Copa le, Ceolin be.

57. perc: Kink 24 méteres, középre tartó lövése nem jelentett gondot Rózsának.

62. perc: Koltai 22 méteres, bal oldali szabadrúgása nem sokkal zúgott el a jobb sarok mellett.

63. perc: Simon Ádám 24 méteres, jobb sarokra tartó lövését csak kiütni tudta Sztevanovics, másodszorra aztán  megkaparintotta a labdát a szerb kapus.

65. perc: Szabó bal oldali beadását Pilibaitis Alekszidze elé tette, aki középről, tiszta helyzetből, nyolc méterről a jobb sarok mellé lőtt. Ez bizony meleg volt...

68. perc: csere a Győrben, Koltai helyett Phantkhawa a pályán. Nem egyszerű név.

69. perc: csere a Haladásban, Sipos helyett Lattenstein.

71. perc: Ez szép volt: Lattenstein passzolt a tizenhatosnál háttal álló Halmosinak, aki lefordult védőjéről, majd 17 méterről alig lőtt a léc fölé.

72. perc: Nagy Gábor jobb oldali, 20 méteres lövését védte Sztevanovics.

74. perc: Lattenstein is próbálkozott egyet: 23 méteres lövése alig kerülte el a bal felső sarkot.

A lövőkedvünkkel semmi probléma, ez tisztán látszik.

77. perc: csere a győrieknél, Pilibaitis helyett Ganugrava lépett pályára.

81. perc: Schimmer rúgott oda Kinknek, sárga lap.

 87. perc: csere a Haladásban, a sérült Simon helyett Iszlai a pályán.

Az utóbbi hat-nyolc percben nagyon beszorult a Haladás.

90. perc: ígéretes Rajos-Nagy Gábor kontrát szórakozott el a Haladás.

91. perc: Kink jobb oldali beadását Alekszidze tíz méterről fejelte kapura, Rózsa hihetetlen bravúrral tolta szögletre a jobb felső sarokba tartó labdát.

92. perc: csere a Haladásban, Oross helyett Bogdanovics.

Vége a mérkőzésnek, a halovány teljesítményt nyújtó Győr ellen a második félidőre feljavuló Haladás teljesen megérdemelten szerzett pontot.

MESTERMÉRLEG

Pintér Attila: - Nagyon fegyelmezett csapat ellen játszottunk, de így is akadt hat-hét nagy lehetőségünk, győzelmet szalasztottunk el. Sajnos olyan szériába kerültünk, amikor semmi semmi sem megy be. Játékosaimat nem tudom elmarasztalni, hiszen küzdöttek, hajtottak, de mégegyszer mondom: a helyzetek kimaradtak. Hogy bunkerfoit játszanánk?Ezzel nem értek egyet, másrészt a Dinamo Kijev egykori, legendás edzőjét, Valerij Lobanovszkijt  tudnám csak idézni ezzel kapcsolatban: kétfajta futball van: eredményes és eredménytelen. Mindenki döntse el maga, hogy a mienk melyik kategóriába tartozik.

Róth Antal: - Ideális körülmények között játszhattunk, véleményem szerint jó iramú meccset láthattak a szurkolók. Nehezen lendültünk játékba, nehezen találtuk meg a játék ritumusát, ugyanakkor a játékosok töretlen küzdőszellemével maximálisan elégedett voltam. A második félidőben már jóval több helyzetet sikerült kidolgoznunk, és akár meglepetést is okozhattunk volna. Győrben mindig jó az egy pont, ugyanakkor nem vagyok maradéktalanul elégedett, hiszen játékunkban bent volt a győzelem lehetősége is.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!