Irány a középmezőny! Miskolcon is nyert a Róth-legénység: Diósgyőr-Haladás 1:3 (nyilatkozatokkal)

A Soproni Liga 24. fordulójában a Haladás Nagy, Oross, és Guzmics góljával 3:1-re diadalmaskodot a Diósgyőr otthonában. Halmosiék immáron tíz ponttal előzik meg a kiesőhelyen lévő Nyíregyházát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Diósgyőri VTK-Szombathelyi Haladás 1:3 (0:1). - Diósgyőr, 2500 néző, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Veizer.
Diósgyőr: Malinauskas - Vukadinovic, Gal, Jeknic, Sadjo - Dobos (Zsivóczky, 73.), Takács (Huszák, 65.), Búrány, LIPPAI - Bajzát, Brnovic (Menougong, 57.). Edző: Tóth László.
Haladás: Rózsa - Schimmer, GUZMICS, Lengyel, Tóth P. - Molnár B.  NAGY (Lattenstein, 89.), Simon Á., HALMOSI, Sipos (Iszlai, 84.) - OROSS (Kenesei, 81.). Edző: Róth Antal.
Gólszerző: Menougong a 62., illetve Nagy a 14., Oross az 54., Guzmics a 86. percben.
Sárga lap: Sadjo a 32., Búrány a 36., illetve Sipos a 31., Simon Á. a 32., Oross az 51. percben.

14. perc: Gal csínbe adta haza a labdát, Malinauskas pedig nem tudta neki visszatenni, passza az oldalvonalon túlra került. A bedobást gyorsan elvégezték a vendégek a bal oldalról, középen Oross csúsztatta tovább fejjel a labdát, az érkező Nagy pedig 6 méterről a kapu bal oldalába fejelt (0:1).

54. perc
: Schimmer baloldali szabadrúgásánál úgy tűnt, hogy a labda könnyű zsákmánya lesz Malinauskasnak, a kapus azonban nem tudta magához ölelni a játékszert, a hasa alól kicsorgó ajándékot Oross vágta 6 méterről az üres kapuba (0:2).

62. perc
: Lippai balról érkező beadásánál Menougong szakadt el a védőjétől, és 8 méterről a kapu bal oldalába fejelt (1:2).

86. perc
: Kenesei baloldali szögletét Guzmics csúsztatta 5 méterről a bal felső sarokba (1:3).

A meccset remekül kezdték a szombathelyiek. Fegyelmezett, gyors futásokra épülő játékuk eredményeként fertályóra sem telt el, amikor előnyhöz jutottak. A DVTK védelme hozta a szokásos kapitális hibáját, a vasiak reakcióideje pedig gólt eredményezett. A hazaiak a félidő felétől kezdtek erőre kapni. Kockáztatnia kellett a diósgyőrieknek, míg a zöld-fehéreknek már nem volt olyan sürgős, biztonsági játékuk közepette gyors ellenakciók vezetésében  gondolkodtak, az első játékrészben azonban az eredmény már nem változott.

Nem hozott nagy fordulatot a szünet utáni játék, a DVTK a második félidő elején is képtelen volt megbontani a vasiak védelmét, majd amikor a korábbi hetek diósgyőri legjobbja,  Malinauaskas óriásit hibázott, eldőlni látszott a meccs. A piros-fehérek játékába Menougong beállítása hozott színt, a cserejátékos a szépítő gólja mellett jó egyéni megoldásokkal vétette magát észre. De a nagy hazai nyomást átvészelte a vendégegyüttes, és a hajrában bebiztosította a győzelmét, gyakorlatilag megmentve magát a kieséstől, és megadva a kegyelemdöfést a Diósgyőrnek.

Tóth László:
  - A két csapat közötti különbség az idegállapotban megmutatkozott a meccsen és előtte is. Pedig profi játékosokról van szó, akiknek el kellene bírniuk ezt a nyomást.
Róth Antal: - A meccs előtt is nyilvánvaló volt, hogy Diósgyőrben nem könnyű nyerni egyik csapatnak sem, és mivel ez nekünk sikerült, így minden játékosomnak gratulálok. A mi akaratunk érvényesült és megérdemelt győzelmet arattunk.

A 24. forduló további eredményei
:  Debrecen-Kaposvár 5:1, Újpest-Paks 3:2, Pápa-Honvéd 0:3, Kecskemét-ZTE 2:2, Videoton-Ferencváros 0:0, Győr-Nyíregyháza 2:1, MTK-Vasas 2:3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!