Alpolgármesteri gesztus: segélyt kapott az úszómedencés, jakuzzis kérelmező

A csütörtöki közgyűlés zárt ülésén szünetet rendelt el a polgármester, majd a testület nem folytatta a munkáját. Dr. Ipkovich Györgyöt meglepte, hogy az új többség képviselői nem mentek vissza, a fideszeseket viszont az zavarta, hogy a szocialisták pizzázás miatt rendelték el a pauzát.

Angyal László

Elmaradt döntések

Dr. Ipkovich György pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Falco KC Kft. ügyeit tárgyalták, amikor szünetet rendelt el. Nagy meglepetésére az új többséget alkotó képviselők nem mentek vissza az ülésterembe, ezért több napirendi pontot nem sikerült megtárgyalni, azaz érdektelenségbe fulladt az ülés. Ezért egyebek között a tizenegy intézményvezetői álláshelyre kiírt pályázatról, illetve az egészségügyben dolgozók kitüntetéséről sem született döntés.

Pizza-gate

A Fidesz és Pro Savaria Egyesület közös sajtótájékoztatóján Marton Zsolt arról beszélt, hogy immáron harmadszor fordult elő a csütörtökihez hasonló szituáció. Nevezetesen: a polgármester mondvacsinált okkal szünetet rendel el, és dr. Czeglédy Csaba pizzával rohangál a folyosón.

Az új többség tiltakozásul nem vett részt ezután a zárt ülésen.

- Tájékoztattam a polgármestert, hogy nagyobb komolyságot várunk el: ha a szocialista frakció megéhezik, akkor nem a munkát kellene félbeszakítani. Oldják meg a vacsoráztatást a nyílt és a zárt ülés közötti technikai szünetben. Egyébként pedig a június középen tartandó közgyűlésen tárgyaljuk a zárt ülés napirendi pontjait - tette hozzá.

A segélyt kérőnek kétszintes háza van, benne szaunával, jakuzzival és beltéri medencével

A furcsa esti közjátékon kívül a fideszes Szakály Gábor arra is felhívta a figyelmet, hogy javaslatára nyílt ülésen tárgyalták a szociális ágazattal kapcsolatos vizsgálat eredményét. Szerinte elképesztő dolog, hogy az ágazatért felelős alpolgármester direkt módon avatkozott be segélyezési ügyekben.

- Egy kirívó esetet említenék: 36 ezer forint átmeneti segély és 300 ezer forint kamatmentes kölcsön kifizetését engedélyezte dr. Czeglédy Csaba. Egy olyan kérelmezőnek, akinek otthona 400 négyzetméteres, kétszintes ház, van benne plazmatévé, beltéri úszómedence, jakuzzi és szauna  - olvasható a környezettanulmányban. A kérelem indoka gáztartozás volt, ami abból keletkezett, hogy az úszómedence vizének melegítését nem megfelelően végezte. A hatósági ügyintéző vizsgálta a kérelmező jogosultságát, ami megvolt, ám mérlegelve a körülményeket, elutasította a kérelmet. Ezután az ügyfél újfent kérte a segélyt, a szociális bizottság nemmel felelt erre, de az alpolgármester végül saját hatáskörben kiutalta. Nem véletlenül beszélt arról a frakcióvezetők a közgyűlésen, hogy dr. Czeglédy Csaba méltatlanná vált a szociális ügyeinek intézésére.

Ezekről szavaztak

A közgyűlésen képviselők megszavazták, hogy a Szova Zrt. mezőgazdasági művelésre kiadja a Sárdi-ér utcában található önkormányzati területet, amelyet a város egykoron az ipari park bővítésének szándékával vásárolt meg.

A képviselők különösebb vita nélkül fogadták el a Vasi Volán Zrt. beszámolóját a tavalyi évi helyi járati buszközlekedéséről. Pedig a város évi 60 millió forinttal támogatja a közlekedési társaság tevékenységét, de ez az összeg idén kevés lesz, mivel tíz százalékkal csökkent az utazók száma, mondta Németh Kálmán alpolgármester.

Az önkormányzati bérlakásban élők felének van kisebb-nagyobb lakbértartozása, hangzott el a közgyűlésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!