BKV-ügy: előzetes letartóztatásba helyezték Hagyó Miklóst

Az MSZP korábbi főpolgármester-helyettesét, Hagyó Miklóst előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság.

MTI

Hagyó volt szóvivőjét, Horváth Évát, illetve Lelovics Ottó kommunikációs szakembert ugyanakkor az ügyészség letartóztatási indítványától eltérően házi őrizetbe helyezte a bíróság.

Skoda Gabriella, a Főváros Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy H. Miklóst letartóztatta, H. Évát és L. Ottót pedig házi őrizetbe helyezte a bíróság.

A Fővárosi Bíróság hétfő délután közleményben tudatta: a bíróság elrendelte H. Miklós gyanúsított előzetes letartóztatását, továbbá L. Ottó és K-né H. Éva gyanúsítottak házi őrizetét az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítésekor hozandó határozatáig, de legfeljebb 2010. június 17. napjáig.

A közleményből kiderül az is, hogy Hagyó Miklós esetében a szökés, elrejtőzés, továbbá a tanúk befolyásolásának, a bizonyítékok megsemmisítésének, meghamisításának vagy elrejtésének veszélyére hivatkozott a bíróság a végzés meghozatalakor. A házi őrizetet ugyancsak a szökés és elrejtőzés veszélyére hivatkozva rendelte el a bíróság Horváth Éva és Lelovics Ottó esetében. 

A végzés nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyész, valamint a volt főpolgármester-helyettes és védője fellebbezést jelentett be.

A rendőrség péntek esti gyanúsítása, illetve az őrizetbe vételek ellen mindhárman panasszal éltek. Hagyó illetve Lelovics tett vallomást a rendőrségen.

A BRFK pénteki tájékoztatása szerint Hagyó Miklóst azzal gyanúsítják: közvetlenül vagy közvetítőin - H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon - keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!