Elfogták a Rózsaszín Párducot

Egy ausztriai rablás tettesét, a Rózsaszín Párducok nevű nemzetközi ékszertolvajbanda egyik feltételezett tagját fogták el Montenegró és Szerbia határán - közölte kedden az Interpol.

MTI

Elfogása még a múlt csütörtökön történt, de csak most jelentették be. Bojan Vuckovic, szerb származású, 24 éves. Ausztriában körözés alatt áll egy, az osztrák fővárosban 2008 novemberében elkövetett ékszerrablás miatt. A montenegrói rendőrség vette őrizetben azoknak az adatoknak alapján, amelyeket az osztrák hatóságok szolgáltattak. Közrejátszott az az együttműködés is, amelyet a montenegrói, szerbiai és az osztrák rendőrség megvalósít. Ebe a munkába bekapcsolódott az Interpolon belül kifejezetten a Rózsaszín Párducokra szakosodott részlege.
   
Az ékszerrabló banda feltehetően a balkáni államokból toborozta tagjait. Ők az első számú gyanúsítottjai azoknak az ékszerrablásoknak, amelyeket az elmúlt évtizedben Európában, Ázsiában és a Perzsa-öböl térségében követtek el. Az akciók során összesen mintegy 250 millió euró értékű ékszertől fosztották meg tulajdonosaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!