Önkormányzati dolgozók sportoltak a Holdfény Ligetben

Problémamegoldó, konfliktuskezelő képességeikről is számot adtak játékos formában a megyei önkormányzat dolgozói a Holdfény Ligetben megrendezett sportnapon.

Nagy Ildikó

Kizökkenni a megszokott környezetből: röviden így foglalhatjuk össze a Holdfény Ligetben hétfőn megrendezett megyei önkormányzati sportnap lényegét.

A  megyei önkormányzati hivatal minden évben egy alkalommal sportnapra invitálja dolgozóit. Ezúttal azonban nem a sportpályán, hanem különleges környezetben, különleges feladatokkal megbirkózva tehették próbára magukat a napjaikat többnyire íróasztal mögött töltő önkormányzati alkalmazottak.

Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke kilenc csapattársával érkezésünkkor épp madzaggal a kezében egyensúlyozott: a csapatnak a madzagok másik végén lévő karikára helyezett  teniszlabdát kellett a bokros-fás területen egyensúlyozva odébb vinni.

A csapatmunkát, rendkívül összehangolt mozgást igénylő feladat végrehajtását dr. Varga Zoltán megyei sportigazgató koordinálta. És bár a megadott időkeretet három percet túllépte a csapat, legalább a labda a karikán maradt. Az egyes feladatokat aztán trénerek segítségével elemezték ki a csapatok.

- Sok minden kiderül egy ilyen összejövetelen. A pénzügyi titkárság egyik dolgozója például kitűnő problémamegoldó képességről tett tanubizonyságot - jegyezte meg Kovács Ferenc. Egy másik helyszínen is meglepő feladatot kaptak az önkormányzati dolgozók: a művelődési és sport titkárság munkatársai például épp a nemet mondást  gyakorolták.

És ha már szerepjáték: az önkormányzat dolgozói a ligetet körbejáró kisvasútra is felülhettek: a mozdonyt a házigazda Szőnye József, a VOSZ megyei elnöke vezette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!