Óvni szeretnénk élővizeinket - akciót indított lapunk

Életünk, a víz címmel újabb akciót indítottunk lapunknál. Olvasóink bejelentései alapján szeretnénk megtalálni a megyében a szennyezett élővizeket.

Bajdó Bettina

Az elmúlt években több sikeres akció is indult lapunknál, május 14-én újabb környezetvédelmi program kezdődött a Vas Népénél. Életünk, a víz címmel indítottunk környezetvédelmi akciót, mely két részből áll.

Egyrészt olvasóink segítségét kérjük abban a misszióban, mely élővizein megtisztítását tűzte ki célul. Továbbra is várjuk észrevételeiket, hogy a megyében hol vannak szennyezett vízfolyások. A 94-522-650-as központi számunkon mondhatják el észrevételeiket, az [email protected] e-mail címre pedig fotókat várunk.
Néhány mondatban írják le pontosan, hol és miért fényképezték le a szennyeződést, mi pedig utánajárunk a bejelentéseknek, megkeressük az illetékeseket, akik intézkedhetnek a szennyeződés eltüntetéséről. Azok között az olvasók között, akik szennyezett élővízre hívják fel figyelmünket, akciónk végén, szeptemberben értékes nyereményt sorsolunk ki.

Nemcsak olvasóink bejelentéseit várjuk, hanem tízrészes cikksorozatunkban szeretnénk átfogó képet adni a megye élővizes helyzetéről, a felmerülő problémákról. Ebben segítségünkre vannak a vízügyi igazgatóság és felügyelőség munkatársai, akik az olvasók által bejelentett szennyeződések kivizsgálásában is partnereink lesznek. Segítenek még az Őrségi Nemzeti Park, a Vasivíz Zrt., a Bük és Térsége Vízmű Kft, az ÁNTSZ, valamint a Savaria Egyetemi Központ szakemberei.

Civilekből álló egyesületek is csatlakoztak: a Rába-parti Fórum Egyesület, a Rába-Műgát és Térségéért Egyesület, valamint a Sárvári Természetbarát és Környezetvédő Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!