A Bechtold István Látogatóközpont az év ökoturisztikai létesítménye

A természet szépségeire és a környezettudatos életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a kőszegi látogatóközpont. Évente 10 ezer látogató keresi fel. 14 pályázó közül nyert.

Némethy Mária

Az év ökoturisztikai létesítménye 2010 pályázaton a legjobb látogatóközpont díjat kapta a kőszegi Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont. 

- A pályázatot a Magyar Turizmus Zrt., a Környezetvédelmi, valamint az Önkormányzati Minisztérium írta ki, 14 pályázó közül lettünk a legjobbak. A pályázókat inkognitóban szakemberek keresték fel, így győződtek meg a kínálatról, a légkörről - mondta el kérdésünkre dr. Németh Csaba, az Őrségi  Nemzeti Park igazgató-helyettese.

A nemzeti park igazgatósága az országban egyedülálló koncepcióval,  540 négyzetméteres alapterületen építette fel a látogatóközpontot. Egy látványos épületet, amelyben a természet szépségeire, a környezettudatos életmód rendkívüli fontosságára irányítják családbarát módon a kirándulók figyelmét. 

Köztük sok gyermekét, akik az interaktív kiállítóteremben játékos formában ismerkedhetnek a természettel. Az Európai Unió támogatásával felépült Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont hét kiállítóegységében a madarak életét kísérhetik figyelemmel, számos érdekesség mellett sötétkamrában hallgathatják az éjszaka madárhangjait, kamerák segítségével megleshetik a siketfajd hétköznapjait.  A látogatóközpontban multimédiás konferenciaterem, a parkban óriás puzzle, sövénylabirintus van.

A nemzeti parkok látogatottsága emelkedik Magyarországon. A kőszegi látogatóközpontot évente 10 ezren keresik fel, kiránduló osztályok, családok, turisták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!