Fúvósok, mazsorettek találkoztak Sárváron

Hetedik alkalommal rendezték meg Sárváron a Nemzetközi Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivált. Szlovák és lengyel zenakarok is fújtak a hétvégi rendezvényen.

Nagy Ildikó

Fúvósok és mazsorettek gondoskodtak a nyári kellemes hangulatról a hétvégén Sárváron, ahol hetedik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivált. A háromnapos program pénteken este térzenével kezdődött: a zenekarok a Fő téren muzsikáltak.

Másnap a zenekarok és a mazsorett csoportok zenés felvonulásában gyönyörködhetett a közönség: a városháza előtt felsorakozott fesztiválozókat Kondora István alpolgármester és Dohos László, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke köszöntötte.

A fesztivál fellépői között volt Csepreg Város Fúvószenekara,  a csepregi Csillagvirág Mazsorett Csoport, a sárvári Kanona Band, a Sárvár Városi Mazsorett Együttes, a soproni fúvószenekar. A nemzetközi színeket a lengyelországi Rzeszów város líceumának lánynövendékeiből álló fúvószenekar, az ugyancsak lengyel Incanto mazsorett csoport, valamint a szlovákiai Jóka községből érkezett fúvószenekar képviselte.

A fesztiválon részt vevő zenekarok és mazsorett csoportok szombaton délután öt órától show műsort adtak a Nádasdy vár udvarán. Indulókat, klasszikus zenei darabokat és fülbemászó slágereket egyaránt hallhatott a közönség.

- Ez a fesztivál már csak azért is jelentős, mert ez az egyetlen olyan rendezvény, amelyen a mazsorettek élő zenei kíséretre adhatják elő műsorukat. Szép és nemes törekvése a sárváriaknak, hogy évről évre megrendezik a fesztivált - mondta el kérdésünkre Dohos László, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, aki feleségével nézte és hallgatta végig a műsort.

Szombaton este fél kilenckor ismét felsorakoztak a fesztiválon fellépő zenekarok és csoportok, majd kivonultak a Szent Iván éji rendezvények helyszínére, a Csónakázó tóhoz. Vasárnap délben térzenével búcsúztak a várostól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!