Óriáslepellel takarták le a ráncos házat

Kisebb csoportosulás támadt kedden délután egy Kossuth Lajos utcai, óriáslepellel takart ház előtt. A járdán gyülekezők egy motorosra vártak.

Kozma Gábor

Aki  be is futott, s nem volt más, mint dr. Szabó Gábor alpolgármester. Amióta elvették a szolgálati autómat, kétkerekű röpít oldotta meg nyaksálját, majd rögtönzött beszédet tartott.

A rendhagyó eseményt a Kossuth Lajos utca 7. számú épületének beburkolása váltotta ki. Az impozáns vászonról  ismert  helyi művészek mosolyognak a járókelőkre, kezükben egy-egy alkotásukkal. A leporellónak köszönhetően nem látni a ház sebeit és nem jut sem por, sem zaj az utcára.

Az ötlet és a megvalósítás pedig egy nagyszabású projekt része, amely a Fő tér  kirakatainak művésze átrendezésével nyitott.  Amint azt Szabó Gábor elmondta, a projekt összköltségvetése 1,5 milliárd forint, várható befejezése jövő év novembere.

- Az Ablak a Fő térre program, amit most  méltatunk, egy eleme, művészi-társasági eleme a nagy egésznek. Amelynek részeként megújul majd a Kőszegi utca és más rácsatlakozó utak. Élettel, tartalommal telik meg a belváros, díszburkolatokat raknak le. A művészek célja az, hogy megállítsák a járókelőket, s egy pillanatra változtassanak  a megszokott sétán, napi minőségen - fogalmazott  a projektgazda önkormányzat nevében dr. Szabó Gábor. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!