Szabadidőpark lesz a kőszegi KRESZ-park helyén

Az egykori KRESZ-park helyén szabadidőpark épülhetne már Kőszegen. A város pályázaton nyert rá pénzt. A közbeszerzési eljárás előszörre nem sikerült. Túl sokért vállalta volna a kivitelező.

Némethy Mária

A terv szerint a sportpályák a terület északi részén lesznek, így a szomszédos iskola diákjainak is nyújt sportolási lehetőséget könnyű megközelíthetőséggel, s a legkevésbé zavarja a közeli lakóházakban élők nyugalmát. A lábtenisz és a kézilabda pálya rugalmas burkolatot kap, a nagyobb kézilabda pálya  felfestésekkel kiegészítve használható kispályás futballhoz illetve kosárlabda pályának is. Mindkét pálya kerítést kap, a kézilabda pálya térvilágítást is.
 

A játszótér a terület központi részén helyezkedik el, zöld környezetben, fásítva. A megközelítése szintén a közösségi tér felől történik.  A főbejárat a mászóház elnevezésű játékon található, mely figyelemfelkeltő, érdekes egyedi kapuzatként csalogatja majd a gyermekeket. A játszótéren három egyedi tervezésű játék, négy kisebb játékeszköz, valamint egy játszódomb lesz. A játékok körül gyöngykavics ütéscsillapító réteget terveztek. A mozgáskorlátozottak útvonalán, valamint a hinták esési terében gumi ütéscsillapító talajt alkalmazott a tervező. 

Az egyedi tervezésű játékok nagyon változatosak. Például a   mászóház sokféle mozgásfajtát fejlesztő játék, olyan, amelyben a gyermekek fix fa elemeken és függesztett kötélhálókon mászhatnak. A játszótér központi eleme a játszóház elnevezésű játék, mely részben akadálymentesített, mozgáskorlátozott gyermekek számára is játéklehetőséget biztosít. Szintén egyedi tervezésű, formavilága és anyaghasználata a mászóházhoz illeszkedik, acél szerkezete faburkolatot kapott. Az egész területhez kiszolgáló épület csatlakozik vizesblokkal.

Ez a terv, amelyre pályázaton pénzt nyert a város. A közbeszerzési eljárás az első menetben nem volt sikeres, a kivitelezésre drága ajánlat érkezett. Az újabb lehetőség a vállalkozók részére július 6-áig áll fenn.
  
 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!