Vöröskeresztesek az árvízkárosultakért

Tizenkét raklapnyi adományt gyűjtött össze és juttat el az árvízkárosultaknak a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete.

Nagy Ildikó

Az adományokat múlt pénteken indították útnak. Az elmúlt két hétben a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetének munkatársai és önkéntesei is adománygyűjtésbe kezdtek. A városokban és a falvakban működő alapszervezeteknél összesen 12 raklapnyi adomány  ásványvíz, tartós élelmiszer és fertőtlenítőszer  gyűlt össze tudtuk meg Vinczéné Kenedli Csillától, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatójától, aki munkatársaival pénteken indította útnak a szállítmányt. Az adományok először a Magyar Vöröskereszt központi raktárába kerülnek, onnan viszik tovább a károsultaknak.

Az élelmiszereken  és a fertőtlenítőszereken kívül mintegy félmillió forintnyi pénzadomány is összegyűlt, ezt a Magyar Vöröskereszt központi katasztrófaalapjának számláján helyeztük el - mondta el érdeklődésünkre az igazgatónő, aki  az adományozóknak és az adományok gyűjtésében, szállításában közreműködőknek is köszönetet mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!